Cîmpeanu, informații de ultim moment despre revenirea în școli: Recuperări, evaluări și pretestări PISA

Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre revenirea copiilor în școli și grădinițe.

"Un pas important către revenirea la normalitate în sistemul de educație. Mâine, 5 mai, vor merge la școală cu prezență fizică toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, plus copii din grădinițe. Este vorba de 1.000.400 de copii. De asemenea, vor putea merge, cu prezență fizică, toți elevii cu cerințe educaționale speciale, peste 27 de mii. Este vorba despre elevi care până acum nu au avut șansa unor servicii de stimulare senzorială, de stimulare psihomotrică, unor ședințe de logopedie sau de kinetoterapie pentru că în mod evident aceste lucruri nu pot fi asigurate și în online, deci mâine vor putea merge și acești elevi.

Mai mult decât atât, în educație am simplificat scenariul. Fie avem școli în localități în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie și la momentul în care vorbim sunt 2.057 de localități în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, fie avem școli în localități cu rata de infectare de peste 1 la mie, acum fiind 1.124 astfel de localități.", a declarat Sorin Cîmpeanu,  în cadrul emisiunii "100%" de la RealitateaPlus, moderată de Laurențiu Botin.

Elevii care nu vor reveni în școli

"Atunci când rata de infectare este mai mare de 1 la mie, toți elevii, absolut toți, vor putea merge la școală cu prezență fizică. Acolo unde, din păcate, rata de infectare este încă mai mare de 1 la mie, vor putea merge cu prezență fizică copii din grădinițe și elevii din învățământul primar, iar de săptămâna viitoare, de luni, 10 mai, se vor întoarce la școală cu prezență fizică toți elevii claselor terminale din învățământul profesional și cel postliceal. În total, alți 370.000 de elevi. Practic, cei care nu vor putea merge la școală cu prezență fizică sunt elevii din clasele a V-a, a VI-a, VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, din cele 1.124 de localități în care rata de infectare este de peste 1.", a precizat ministrul Educației.

 

Recuperări, evaluări și pretestări PISA

Sorin Cîmpeanu a precizat că pretestările PISA vor fi făcute cu prezență fizică, iar elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluările în luna mai.

"Indiferent de clasă, indiferent de scenariu, vor putea merge pentru recuperare toți elevii care sunt în programul național de ore remediale, tot cu prezență fizică. Mai mult, evaluările la clasa a VI-a, a IV-a și a II-a se vor susține începând cu data de 12 mai clasa a VI-a, 18 mai clasa a IV-a și 25 mai clasa a II-a. Mai mult decât atât, începând de vineri, 7 mai, vom avea pretestările PISA. Testele PISA vor fi susținute în anul 2022, iar acum se organizează pretestările. Vineri, 7 mai, va fi primul colegiu în care se vor organiza aceste pretestări, tot cu prezență fizică. Începând de alaltăieri, 2 mai, în România nu mai există nici o localitate carantinată, foarte important. Deci practic zilele acestea vor putea merge la școală cu prezență fizică peste 2,2 milioane de elevi, dintr-un local de 2.934.000 elevi.", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel