EXCLUSIV  Alegeri prezidențiale 2024. Dan Motreanu: PNL trebuie să își asume acest obiectiv!

Conform unor surse DC News, Dan Motreanu a spus care este obiectivul pe care PNL trebuie să îl asume la alegerile prezidențiale de anul viitor.

'În această Coaliție PNL a fost partidul corect. Niciodată într-o alianță de genul asta nu s-a pomenit ca unul din parteneri să îi fure primarii celuilalt și să se mai și laude cu asta.

PNL trebuie să își asume obiectivul principal câștigarea alegerilor prezidențiale.', a spus europarlamentarul PNL Dan Motreanu, într-o ședință cu liberalii, conform unor surse DC News.

Citește și - Vot unanim în ședință: PNL a ales calea "prin noi înșine" în alegerile din 2024. PSD e out - https://www.dcnews.ro/vot-unanim-in-sedinta-pnl-a-ales-calea-prin-noi-insine-in-alegerile-din-2024-psd-e-out_936726.html 

VEZI ȘI: Prezidențiale 2024. Chirieac, după anunțul lui Ciucă: „Calculele pentru alegeri se schimbă fundamental”. Mișcarea PSD, cea mai așteptată mutare după decizia PNL - https://www.dcnews.ro/prezidentiale-2024-chirieac-dupa-anuntul-lui-ciuca-calculele-pentru-alegeri-se-schimba-fundamental-miscarea-psd-cea-mai-asteptata-mutare-dupa-decizia-pnl_936703.html 

În cadrul unei ședințe PNL, Nicolae Ciucă a zis, conform unor surse DC News: „Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm Președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României”. Așadar, Nicolae Ciucă este candidatul PNL la prezidențiale.

Și Lucian Bode a spus, în aceeași ședință, conform surselor DC News: „Nu avem voie față de PNL, față de militanții noștri să ne propunem altceva decât locul 1! Pentru asta trebuie să fim uniți! Unitatea noastră poate să ne ducă la câștigarea alegerilor. Cred că suntem conștienți cu toții că avem un an greu, după 2024 cu PNL la guvernare încă patru ani clar e loc sub soare pentru toți! 

Partidul Național Liberal trebuie să câștige președinția României. Trebuie să spunem clar și cu argumente de ce candidatul nostru e cel mai bun și mai potrivit să ocupe cea mai înaltă demnitate în stat”. Vedeți detalii aici - https://www.dcnews.ro/trei-optiuni-pentru-pnl-la-alegerile-din-2024-surse_936692.html 

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a spus ce fel de Românie își dorește peste un deceniu.

În cadrul emisiunii „Educația la Putere”, TVR2, Nicolae Ciucă a vorbit și despre anul 2024, un an plin de alegeri.

„Am constituit o coaliție de guvernare pentru a asigura stabilitate, nu convulsii. Ne apropiem foarte mult de 2024, îmi doresc foarte mult să nu existe niciun fel de convulsii, să existe o competiție politică, fiecare partid să își pună propriile valori, obiective și direcțiile prin care ajunge să își pună în aplicare acele obiective. Noi avem aici o chestiune pe care o pierdem din vedere, stabilim obiective, dar nu explicăm cum ajungem sa le îndeplinim, cum folosim aceste resurse, practic livrăm doar rezultatul final și atunci cred ca la nivelul clasei politice trebuie să se abordeze campaniile electorale într-o manieră cât se poate de așezată politic, pentru că nu cred că ca avem timp de convulsii, nu ne putem permite convulsii. Cred că nici cetățenii nu mai așteaptă convulsii. Suntem la o emisiune despre armată și nu aș fi vrut să facem politică”, a zis Nicolae Ciucă la TVR 2.

Ce fel de Românie vă doriți peste 10 ani?

„Am să vă răspund pe baza unei experiențe proprii pe care am avut-o cu tinerii noștri care ne fac mândri de fiecare dată când obțin rezultate la olimpiadele internaționale. Din discuțiile cu ei am remarcat că nu discutăm de o bază mare de selecție, sunt câțiva. Sigur, au loc selecțiile respective, vârfurile sunt totuși puține, suntem o țară de 19 milioane și ceva de oameni, cred că ar trebui ca masa aceasta de olimpici să fie mai mare și de asemenea imediat înapoia lor sa avem un număr cat mai mare de tineri care sa fie acolo în linia a doua, linia a treia, cu un nivel de educație destul de aproape de nivelul acela.

Avem nevoie ca abandonul școlar să fie cat mai mic, avem nevoie sa conștientizăm că sistemul de educație din România oferă deschiderea să își aleagă fiecare după propria viziune ce vrea sa facă în viață, nu toată lumea poate să ajungă medic sau programator, deși avem mare nevoie. Sunt, de asemenea, alte profesii care pot să ofere satisfacție la fel de mare în viață și atunci mi-aș dori ca numărul celor care performează sa fie mai mare, iar înapoia lor sa fie o bază și mai mare”, a spus Nicolae Ciucă la TVR 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel