Prezidențiale 2024. Chirieac, după anunțul lui Ciucă: „Calculele pentru alegeri se schimbă fundamental”. Mișcarea PSD, cea mai așteptată mutare după decizia PNL

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat variantele discutate de PNL, privind abordarea anului electoral 2024. Una dintre acestea spune că PNL va avea candidat la alegerile prezidențiale 2024, în persoana președintelui PNL Nicolae Ciucă.

Mai exact, în cadrul unei ședințe PNL, Nicolae Ciucă a zis, conform unor surse DC News: „Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm Președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României”. Așadar, Nicolae Ciucă este candidatul PNL la prezidențiale.

Și Lucian Bode a spus, în aceeași ședință, conform surselor DC News: „Nu avem voie față de PNL, față de militanții noștri să ne propunem altceva decât locul 1! Pentru asta trebuie să fim uniți! Unitatea noastră poate să ne ducă la câștigarea alegerilor. Cred că suntem conștienți cu toții că avem un an greu, după 2024 cu PNL la guvernare încă patru ani clar e loc sub soare pentru toți! 

Partidul Național Liberal trebuie să câștige președinția României. Trebuie să spunem clar și cu argumente de ce candidatul nostru e cel mai bun și mai potrivit să ocupe cea mai înaltă demnitate în stat”. Vedeți detalii aici - https://www.dcnews.ro/trei-optiuni-pentru-pnl-la-alegerile-din-2024-surse_936692.html

Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

„Calculele pentru alegerile de anul viitor se schimbă într-o manieră fundamentală. Se vehicula ideea că PSD și PNL ar putea să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor. În acest moment, cel puțin pentru turul 1 al prezidențialelor, se pare că principalele partide, PSD și PNL, vor avea fiecare un candidat comun, poate după modelul din 2009 atunci când au candidat: domnul Mircea Geoană din partea PSD și domnul Crin Antonescu din partea PNL. Prin urmare, se schimbă fundamental datele problemei și cu privire la campanie, abordare, dar și de guvernare. Nu vor mai fi atât de siguri unii de alții!”, a spus Bogdan Chirieac.

„De pildă, această aberație cu cash-ul, care a răsturnat România. Cine și-o mai asumă acum? Ministrul de Finanțe, liberal, sau prim-ministrul care este de la PSD? În acest moment, totul se schimbă! PNL va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, asta înseamnă că fiecare dintre partide își va face maximum de campanie electorală. Cred că vor fi atacuri directe între PSD și PNL, nu doar răzlețe cum au fost până acum, ci pe bază programatică, cu structuri, cu tot ceea ce trebuie! Însă, nu știu dacă va rezista Coaliția de guvernare”, a spus Bogdan Chirieac.

Întrebat cu privire la varianta în care PSD să susțină candidatul PNL la prezidențialele din 2024, urmând ca PSD să dea viitorul premier, Bogdan Chirieac a răspuns:

„Se poate întâmpla asta! Dar cum ar fi ca PSD, după 20 de ani de când nu a câștigat funcția de președinte al României, să renunțe din start la candidatul de la prezidențiale?! Mie nu mi se pare posibil lucrul acesta. Știm că în ultimii 20 de ani, președintele a fost dat doar partidele de dreapta, respectiv PNL-ul de astăzi, întâi PDL, care apoi s-a topit în PNL.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Citește și - Ciucă, anunțul zilei despre prezidențiale: „Prin noi înșine. Vom da președintele”. PNL, modificare majoră în statut. Bode: „Cine nu are rezultate face pasul în spate” - surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel