EXCLUSIV  Alegeri anticipate 2020. Maria Grapini: Cum se vede dezbaterea de la Bruxelles. Extrem de nociv!

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a arătat ce crede că se află în spatele dorinței PNL de a grăbi alegerile anticipate.

'Din punctul meu de vedere, este o lipsă de logică pentru că oricum avem alegeri în acest an. Pe de altă parte, alegerile anticipate sunt propulsate de o criză. Practic, nu există această situație în România. Ceea ce se aude în spațiul public, că s-ar dori comasarea cu alegerile parlamentare, este extrem de nociv, ca să nu spun neconstituțional. Ar îngrădi dreptul de a candida al cetățeanului la locale, poate și la parlamentare. Acest lucru nu ar fi de dorit. Probabil este doar un calcul politic. După 30 de ani, mă așteptam să existe o dorință de a se merge și pe un calcul economic-social, nu doar politic.' a spus Maria Grapini pentru DC News.

DC News: De ce se grăbește PNL să aibă alegeri anticipate? Ce se ascunde în spatele acestei decizii?

'PNL gestionează acum un scor rămas de la alegerile prezidențiale, de peste 45%. De fapt, este o manipulare deoarece sunt scoruri, sondaje, rămase de la acele alegeri. Este păcat că se aruncă asemenea cifre pe piață. Prin urmare, PNL se grăbește pentru că dorește să nu se erodeze la guvernare. Din păcate, nu au făcut nimic concret! Deocamdată au creat doar panică în diverse și numeroase categorii sociale, foarte multe lucruri imprevizibile și în mediul de afaceri.' a precizat Grapini.

'Am auzit despre o dezbatere cu privire la sectorul IT. Nu se știe dacă rămân sau nu acele facilități de care oamenii dispun. De asemenea, există inexactități în sectorul de turism. Mai rămân sau nu voucherele de vacanță și impozitul specific? Aceste lucruri, la început de an, îți dau peste cap toată gândirea pe care trebuie să o ai pentru business-ul tău. Fac aceste precizări și în calitate de fost întreprinzător. În concluzie, PNL, ca să nu se erodeze la guvernare, dorește să provoace alegerile anticipate și să surprindă opoziția necoagulată. După cum vedeți, PSD este în reorganizare, dorește să prindă în offsaid opoziția și să câștige pe acel scor istoric.' a precizat europarlamentarul PSD, Maria Grapini, pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel