Ai burtă mare? Celulele grase îți distrug creierul!

Burta mare crește riscul de demență, întrucât celulele grase declanșează procese inflamatorii care afectează creierul, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Trinity College Dublin, din Irlanda.

Persoanele care au burta mare au risc crescut de a face demență pe măsură ce înaintează în vârstă, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Trinity College Dublin, din Irlanda.

Când ești obez

O talie mai mare decât circumferința șoldurilor, care pentru cercetători este un semn al obezității, duce la performanțe cognitive scăzute.

Oamenii de știință cred că straturile mari de grăsime eliberează, în sânge, substanțe chimice care sunt inflamatorii și care afectează grav activitatea creierului.

Studiul realizat la Dublin se bazează pe datele medicale a peste 5.000 de pacienți, iar autorii lui spun că dacă vom reuși să reducem rata obezității, vom întârzia apariția demenței.

Demența - un termen care definește, de fapt, un grup de afecțiuni degenerative ale creierul - va ajungă să afecteze, până în 2020, peste 42,3 milioane de oameni, în întreaga lume.

Nu au memorie și nu fac raționamente corecte

Datele colectate de oamenii de știință irlandezi au relevat o legătură pe care o burta mai mare ca soldurile cu capacitatea scăzută a respectivelor persoane de a răspunde la textele cognitive.

S-a constatat că cei care au multe straturi de grăsime pe abdomen au cele mai mici scoruri la aceste teste, care le evaluau memoria, raționamentul și luciditatea.

Profesorul Conal Cunningham, senior-autorul studiului, a explicat că „deși știam de ceva timp că obezitatea este asociată cu consecințe negative asupra sănătății, în general, studiul nostru aduce dovezi noi care sugerează că locul în care se depune grăsimea în organismul nostru influențează sănătatea creierului".

În Anglia, demența afectează în jur de 850.000 de oameni, în timp ce în Statele Unite ale Americii sunt 5,7 milioane de oameni cu probleme de memorie, raționament și comunicare, care se agravează în timp.

Cercetătorii irlandezi au realizat acest studiu pentru că în Irlanda, din oamenii cu vârsta peste 50 de ani, mai mult de jumătate sunt obezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel