Ai această grupă de sânge? S-ar putea să fii mai predispus la infectarea cu coronavirus

donare sange
donare sange

Mai multe studii au concluzionat că grupa de sânge poate creşte sau scade riscul de infectare cu coronavirus, dar şi manifestarea bolii. 

Descoperirile au fost publicate pe 14 octombrie în jurnalul Blood Advances. În unul dintre studii, cercetătorii au comparat 473.000 de danezi infectaţi cu 2,2 milioane de oameni care nu s-au infectat şi au văzut că, în cazul pacienţilor COVID-19, un procentaj mai mic dintre aceştia aveau grupa de sânge 0. 

Astfel, scrie MedicalExpress, oamenii care au grupele de sânge A, B şi AB ar putea fi mai expuşi riscului de infectare cu coronavirus decât cei care au grupa de sânge 0. 

Un alt studiu a fost realizat printre 95 de bolnavi de la ATI din spitalele din Canada. Dintre aceştia, pacienţii cu grupele A şi AB au fost mai predispuşi la ventilare mecanică, având plămânii mai afectaţi de COVID-19 decât ceilalţi. Tot pacienţii cu grupele A şi AB au avut nevoie de dializă. Studiile acestea sugerează că pacienţii COVID-19 cu grupele de sânge A şi AB au un risc mai mare de disfuncţionalitate a organelor decât persoanele cu grupele de sânge 0 şi B. 

"Ceea ce face studiul nostru unic este că ne-am concentrat pe efectele severe ale COVID-19. Am observat daunele provocate rinichilor şi plămânilor, iar în studiile viitoare vrem să vedem ce efect are COVID-19 şi pe alte organe, în funcţie de grupele de sânge", a declarat dr. Mypinder Sekhon, de la Universitatea British Columbia din Vancouver, Canada. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel