Agenda globală: Polonia își continuă conflictul cu UE. Rușii și-au încordat mușchii în Marea Neagră sub ochii lui Vladimir Putin

În cele ce urmează vă prezentăm principalele evenimente politice la nivel internațional care au avut loc azi.

1. UE încă nu a ajuns la un consens cu privire la planul de relansare post-coronavirus

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că el nu va permite UE să impună ţării sale condiţii privind statul de drept în schimbul plăţii fondurilor UE, notează Agerpres. Morawiecki s-a exprimat la sosirea sa în a patra zi a summitului UE în cursul căruia cei 27 de lideri din UE par incapabili să se pună de acord asupra unui plan de relansare post-coronavirus.

2. Putin vrea ca Rusia să redevină o mare putere navală

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat la lansarea construcției a şase nave de război de tip portelicopter la trei şantiere navale ruseşti. Totodată, în contextul în care distrugătorul american USS Porter a intrat în Marea Neagră pentru exerciții NATO, rușii au simulat o amplă debarcare în Marea Neagră, în cadrul unui exercițiu militar.

Ucraina a protestat vehement ca urmare a prezenței lui Putin în Crimeea.

3 Iranul a executat un bărbat acuzat că a trădat în favoarea SUA

Iranul a executat un bărbat declarat vinovat de spionarea forţelor armate iraniene în favoarea SUA şi Israelului, în mod concret pentru că le-a ajutat să-l localizeze pe general iranian Qassem Soleimani ucis într-un atac cu dronă în luna ianuarie a acestui an.

4. Situația escaladează în Libia

Deputaţii egipteni au aprobat o posibilă intervenţie armată în Libia dacă forţele guvernamentale de la Tripoli, susţinute de Turcia, continuă să avanseze spre estul ţării, a anunţat Parlamentul. Armata Egiptului riscă să intre în confruntări cu Armata Turciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel