Afirmația făcută de Streinu-Cercel în direct. Oana Zamfir: Asta e ȘOCANT

Jurnalista Oana Zamfir a fost surprinsă de dezvăluirea făcută de prof. Adrian Streinu-Cercel în direct. 

”Vreau să vă dau o informație pentru ziua de astăzi. Pentru ziua de astăzi, numărul de teste duse în laboratoarele care fac teste de tip PCR a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că n-au fost solicitate mai multe” a spus Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, la Antena 3. 

Jurnalista Oana Zamfir a reacționat imediat: ”Asta e șocant. Domnule profesor, noi ne plângem în fiecare zi că nu testăm și dvs. spuneți că am putea testa dublu?”. 

Adrian Streinu-Cercel a subliniat că avem o capacitate de testare mulțumitoare, ”urmează ca-n următoarea săptămână să ajungem la 8.000 de teste pe zi, dar, pentru acest lucru, cineva trebuie să le solicite. Dacă nu sunt solicitate, nu se recoltează, dacă nu se recoltează, nu se efectuează”. 

Întrebat unde se rupe lanțul, prof. Streinu-Cercel a explicat că ”e de tip politică de sănătate publică”. ”Dacă vrem să testăm, putem, avem capacitatea, avem multe laboratoare care s-au pus la punct cu un efort fantastic, ceea ce este de aplaudat” a subliniat Streinu-Cercel, care a continuat: ”E modul de gândire a unei politici de sănătate publică, nu se înțelege că suntem în pandemie. Virusul atacă la fel peste tot. Dacă vrem să fim deștepți, trebuie să fim deștepți. Specialiștii trebuie să aibă un cuvânt clar, în așa fel încât să decidă politica de sănătate publică. Trebuie să înțelegem că nu trebuie să lăsăm oameni să se îmbolnăvească, ce e așa de complicat?”.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel