EXCLUSIV  Afecțiunile pielii agravate de SOARE. Cel mai bun moment al zilei pentru plajă. Care sunt cele mai afectate persoane

foto cu rol ilustrativ pexels
foto cu rol ilustrativ pexels

Madicul Pavelina Andrei a vorbit despre afecțiunile care pot fi agravate de expunerea la soare. 

”Sunt acele pete maronii pe care multe persoane le dobândesc după expunerea prelungită la soare care la un moment dat se vindecă sau dispar de la sine. Cum le putem evita și ce putem face ca să scăpăm de ele cât mai repede?”, a deschis subiectul moderatoarea interviului Spectacola, Georgiana Ioniță. 

”Să folosim creme cu factor de protecție cât mai mare adaptate tipului nostru de ten. Vorbeați de acele pete pigmentare, hiperpigmentări. Sunt fie lentigine solare, petele care apar în urma unor arsuri solare sau efelidele, pistruii, care apar pe tegumentul nostru, vizate în special sunt persoanele cu fototip cutanat unu sau doi, maxim trei și care nu folosesc cremă cu factor de protecție, adică persoanele cu ochii și părul deschise la culoare, aceste persoane sunt mult mai vizate de a face acest tip de afecțiuni. Este bine să folosească aceste creme cu factor de protecție chiar mai mare, 50, pentru că le protejează de razele ultraviolete și de apariția acestor afecțiuni la nivelul pielii”, a explicat medicul Pavelina Andrei. 

Ce afecțiuni pot fi agravate de expunerea la soare

”Afecțiunile și problemele pielii pe care le avem deja, existente, dermatita atopică, rozaceea, acneea, ce facem în momentul în care ne expunem la soare, știindu-ne cu aceste probleme. Există o altfel de pregătire a tenului înainte de a ne expune? Cum procedăm?”, a întrebat jurnalista Spectacola. 

”Într-adevăr, ele sunt niște afecțiuni care pot fi agravate de soare, și acneea, și rozaceea, și dermatomiozita, și lupusul eritematos, sunt foarte multe afecțiuni care pot fi agravate de razele ultraviolete. Nu putem priva oamenii de beneficiile razelor ultraviolete și atunci e bine ca expunerea să fie făcută până în ora 10 și după ora 4, pentru că mai mult ne îngrijorează razele utraviolete de tip B pentru aceste afecțiuni. Expunerea trebuie să fie făcută cu protecție fizică și chimică, asta însemnând pălării cu boruri cât mai mari, ochelari de soare, haine care să acopere cât mai mult din suprafața corpului, lejere, cu mânecă lungă, pantaloni lungi, dacă se poate, cremă cu factor de protecție cât mai mare”, a mai spus medicul. 

Urmărește emisiunea integrală AICI: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel