Aceste nucifere te protejează de boli cardiovasculare și cancer și cu siguranță le poți culege chiar tu

Sursă foto: Pexels (Via Studio)
Sursă foto: Pexels (Via Studio)

Nucile te pot feri de o multitudine de boli, iar despre beneficiile acestora poți afla în articol. 

Un nou studiu publicat în "New England Journal of Medicine" demonstrează proprietăţile protectoare ale nucilor pentru organism. În ciuda dimensiunilor lor modeste, nucile au beneficii uriaşe pentru sănătate, deoarece sunt bogate în fibre, vitamine şi antioxidanţi. Cancerul şi bolile cardiovasculare se află în topul listei patologiilor care pun viaţa în pericol. Aceste boli sunt considerate una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, după cum a raportat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cu toate acestea, noul studiu arată că nucile pot reduce probabilitatea de a dezvolta cancer, boli cardiovasculare şi respiratorii, transmite Rador.

Cercetătorii au examinat istoricul medical a peste 118.000 de pacienţi care au participat la diferite studii pentru a exclude persoanele diagnosticate cu cancer, boală coronariană sau accident vascular cerebral. Voluntarii au completat un chestionar detaliat despre dieta lor, răspunzând întrebărilor adresate la începutul sondajului, după care le-au completat la fiecare doi până la patru ani. În funcţie de câte nuci au consumat participanţii la studiu, aceştia au fost împărţiţi în şase grupe, pe care oamenii de ştiinţă le-au observat timp de 30 de ani. S-a constatat că voluntarii care consumau nuci zilnic aveau un risc de deces cu 20% mai mic.

Nucile îți pot îmbunătăți calitatea vieții, prevenind decesele cauzate de mai multe afecțiuni

O altă concluzie a cercetătorilor a fost că persoanele care mănâncă nuci sunt mai puţin predispuse la decese din cauza cancerului, bolilor coronariene şi bolilor respiratorii. Potrivit specialiştilor, cu cât participanţii au consumat mai multe nuci, cu atât riscul de deces a fost mai mic. Cu toate acestea, beneficiile nucilor nu se opresc aici, deoarece ele ajută şi în lupta împotriva nivelului ridicat de colesterol. Nucile conţin multe grăsimi, dar în mare parte nesaturate. Un alt motiv pentru care pot fi eficiente în scăderea colesterolului este că sunt bogate în fibre. Ele reţin o parte din colesterol, împiedicându-l să pătrundă în fluxul sanguin din intestine. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul "BMJ Open Diabetes Research & Care", nucile sunt extrem de eficiente în combaterea colesterolului "rău". Persoanele care le consumă zilnic au niveluri semnificativ mai scăzute de colesterol "rău". Heart UK recomandă consumul a circa 28-30 de grame de nuci zilnic, dar şi al altor fructe cu coajă lemnoasă - migdale, caju, alune, nuci pecan - pentru că beneficiile lor pentru sănătate sunt incontestabile.

Opt alimente care scad pulsul. Ce să consumi pentru a ține sub control bătăile inimii

O alimentație sănătoasă este esențială pentru un organism puternic și echilibrat. Aceasta te poate ajuta să ții sub control tensiunea și bătăile inimii, grație nutrienților specifici, cum ar fi magneziul și potasiul. Magneziul participă în corp la sute de reacţii biochimice şi are un rol major la nivel muscular, nervos şi cardiac, iar potasiul intervine prin impulsuri la nivelul celulelor şi funcţiilor nervoase, ajută muşchii să se contracte şi contribuie la reglarea tensiunii arteriale.

Printre alimentele care țin sub control bătăile inimii, se numără: morcovul, țelina, fasolea și lintea, citricele, somonul, fructele de pădure, semințele de dovleac și fisticul.

Morcovul

Morcovul este o legumă hrănitoare, crocantă și dulce, pe care o iubesc chiar și copiii. Acesta este o sursă excelentă de compuși fenolici, cum sunt acizii clorogeni, p-cumaric și cafeic, care contribuie la relaxarea vaselor de sânge, având efect antiinflamator. Poate fi inclus în smoothie-uri, în supe, ciorbe sau în alte mâncăruri delicioase. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel