EXCLUSIV  Accidente rutiere, cauza principală. Lucian Şova: E de datoria mea să intervin

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat care este principala cauză de producere a accidentelor rutiere de pe drumurile din ţară. 

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, care este, potrivit studiilor, principala cauză de producere a accidentelor rutiere din România. Şi, surprinzător, starea infrastructurii rutiere nu se află pe primul loc. 

"Principala problemă care generează accidente în România nu este infrastructura. Nu o spun în apărarea mea, că nu spune nimeni, ba chiar susţin că infrastructura poate contribui la reducerea numărului de accidente şi de victime, însă mentalitatea conducătorilor auto este primordială. […] Am reliefat că trebuie să punem mare accent pe educaţie rutieră şi schimbarea mentalităţilor. Vă dau un singur exemplu: săptămâna trecută am călătorit, sâmbătă dimineaţa, până la Mangalia, pe autostradă. Am făcut trei ore pentru că am găsit cel puţin cinci accidente cu câte 3-5 maşini, uşor tamponate, erau trase pe banda de urgenţă, dar cu toate acestea se formaseră cozi. Nu vreau să par ipocrit spunându-vă că modernizarea infrastructurii este o condiţie necesară, dar nu este suficientă. Iar dacă în infrastructură voi avansa mai greu, măcar în educaţie rutieră ştiu că e de datoria mea să intervin", a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Urmăreşte aici declaraţiile ministrului Lucian Şova:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel