70 de ani de la înfiinţarea NATO: Elisabeta a II-a va găzdui o recepţie pentru liderii statelor membre la Palatul Buckingham

Giorgiana Croitoru / 09 oct 2019 / 20:11

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord va găzdui o recepţie pentru liderii statelor NATO la Palatul Buckingham cu prilejul marcării a 70 de ani de la crearea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său francez Emmanuel Macron se află printre lideri aşteptaţi să participe la eveniment. Acesta va avea loc marţi, 3 decembrie, a anunţat Palatul Buckingham, adăugând că detalii suplimentare vor fi anunţate la timp.

Nu se ştie încă dacă alţi membri ai familiei regale se vor alătura reginei Elisabeta a II-a pentru marcarea evenimentului.

Următorul summit al liderilor NATO va avea loc loc la Watford, în Hertfordshire, tot în decembrie, la hotelul The Grove.

Trump, care urmează să întâlnească cu şefi de stat cu prilejul acestui eveniment, a criticat în repetate rânduri alianţa militară, descriind-o drept ''învechită şi disproporţionat de scumpă (şi nedreaptă) pentru SUA''.

Controversatul miliardar devenit politician a avut o primire ceremonială la un dineu la Palatul Buckingham, în timpul vizitei sale de stat efectuate în Marea Britanie în luna iunie a acestui an. Ulterior el s-a lăudat că are ''chimie automată'' cu regina şi a lăudat-o ca fiind o ''femeie spectaculoasă''.