7 mai 1986 - Steaua câștigă Cupa Campionilor Europeni. Marele regret al lui Duckadam

Duckadam
Duckadam

Azi se împlinesc 33 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti câştigat Cupa Campionilor Europeni.

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare. 

Aceasta reprezintă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc la nivel de club, pe care Steaua Bucureşti o putea repeta în 1989, când a jucat din nou finala competiţiei, dar a fost învinsă clar de formaţia italiană AC Milan cu 4-0. 

Marele regret al lui Duckadam

Portarul Helmut Duckadam, „eroul de la Sevilla”, și-a amintit momentul, dar a vorit și despre marele său regret.

"Eu m-am dus în poartă, mi-am spus că trebuie să stau în afara careului de 16 metri. Cum e poarta, aici, m-am dus în stânga. M-am pus în fund şi, in momentul în care jucătorul se apropia de minge, m-am lasat pe spate (n.r. lasă capul pe spate). Pur şi simplu mă întindeam pe spate şi mă uitam în sus. Şi auzeam după reacţia tribunelor dacă s-a marcat sau s-a ratat. Nu m-a interesat nimic, nici când am marcat, nici când am ratat, mă concentram doar ce am eu de făcut şi cum să fac să reuşesc să apăr", a povestit Duckadam, pentru Digi Sport.

"Mă uit acum şi văd Barcelona, văd Real Madrid, ce bucurie au în momentul când câştigă Champions League. Noi n-am ştiut să ne bucurăm, poate că nici n-am crezut atât de mult că putem realiza acest lucru. Bine, ne-am dat seama poate după un an, doi ce performanţă am realizat", a mai precizat Duckadam, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel