5 cauze ale intoleranței la frig, ce boli poate ascunde

 Intoleranța la frig poate apărea doar în anumite părți ale corpului, cum ar fi mâinile sau picioarele. Foto Pixabay
Intoleranța la frig poate apărea doar în anumite părți ale corpului, cum ar fi mâinile sau picioarele. Foto Pixabay


Persoanele cu intoleranță la frig simt frecvent răcoare atunci când alte persoane se simt confortabil sau chiar le e cald. Intoleranța la rece poate apărea doar în anumite părți ale corpului, cum ar fi mâinile sau picioarele.

 

Unii oameni tind în mod natural să se simtă mai înfrigurați decât alții, fără nicio cauză evidentă. Cu toate acestea, intoleranța la frig poate fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni medicale de bază, notează Medical News Today. 

Cauzele intoleranței la frig

Există mai multe motive pentru care o persoană ar putea simți frig tot timpul:

1. Hipotiroidism

Intoleranța la frig este un simptom binecunoscut al hipotiroidismului.

Hipotiroidismul apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni. Acești hormoni ajută la reglarea metabolismului și a temperaturii.

Când tiroida nu produce suficienți hormoni tiroidieni, procesele organismului tind să încetinească.

2. Boala Raynaud

Boala Raynaud afectează arterele degetelor de lamâni sau picioare sau ambelor. Aceste artere devin înguste, ceea ce reduce fluxul de sânge.

În timpul acestor episoade, degetele de la mâini și de la picioare pot deveni albastre sau albe. Pe măsură ce fluxul de sânge revine, degetele pot deveni roșii și se pot simți amorțite sau dureroase.

Temperaturile reci și stresul pot declanșa episoade de Raynaud. Tratamentul presupune evitarea declanșatorilor, dacă este posibil și, pentru unii oameni, medicamente sau intervenții chirurgicale.

3. Anemia

Anemia apare atunci când o persoană nu are suficiente globule roșii care circulă și transportă oxigenul în întregul corp. Simptomele de anemie, inclusiv senzația de frig, rezultă dintr-o lipsă de oxigen.

4. Anorexia nervoasă

Anorexia nervoasă este o tulburare alimentară caracterizată prin pierderea în greutate sau creșterea inadecvată a greutății și o imagine corporală distorsionată.

Persoanele cu anorexie pot să-și restricționeze intens aportul de alimente, să facă efort excesiv sau să elimine nutrienți consumați cu laxative sau prin vărsături.

Anorexia poate provoca o intoleranță la frig din cauza grăsimilor inadecvate ale corpului.

5. Boala arterei periferice (ateroscleroza)

Boala arterei periferice apare atunci când placa se acumulează în arterele care transportă sângele către restul corpului. Un alt nume pentru această acumulare este ateroscleroza.

Acumularea plăcii în artere le face mai înguste, ceea ce înseamnă că este mai dificil pentru sângele să curgă prin ele.

Boala arterei periferice determină adesea scăderea fluxului de sânge la extremități, creând o senzație de răceală, amorțeală, furnicături sau durere la mâini, picioare sau ambele. În cazuri grave, boala arterei periferice poate duce la moartea țesuturilor.

Tratamentul pentru boala arterei periferice include adesea modificări ale stilului de viață, cum ar fi sportul și renunțarea la fumat. Unii oameni au nevoie și de operație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel