Patru alternative naturale pentru pasta de dinți

Pasta de dinți obișnuită poate fi înlocuită cu unele produse naturale care reușesc să curețe dinții. 

Pentru a evita unele dintre ingredientele chimice care se află în pasta ta de dinți, cum ar fi lauril sulfatul (utilizat ca agent de spumare), triclosanul (adăugat ca antibacterian), glicerina și fluorul, există alternative naturale pentru curățarea dinților. 

Ulei de cocos

Uleiul din nucă de cocos are acțiune antibacteriană, antivirală și antifungică, devenind un înlocuitor foarte bun pentru pasta de dinți clasică. Cercetările arată că uleiul de cocos poate ajuta la încetinirea dezvoltării unor bacterii care duc la apariția cariilor dentare. Cum îl folosești: clătește gura cu 2 lingurițe de ulei de nucă de cocos timp de 5-20 de minute. Pentru împrospătarea respirației, poți adăuga 1-3 picături de ulei de oregano alimentar în uleiul de cocos. După clătire poți spăla dinții cu periuța și apoi clătești cu apă.

Bicarbonat de sodiu

O altă variantă ar fi să îți prepari o pastă de dinți naturală prin combinarea uleiului de nucă de cocos cu bicarbonat de sodiu și cu uleiul de mentă. De asemenea, bicarbonatul de sodiu îți albește dinții în mod natural, însă nu aplica o presiune prea mare pe periuța de dinți atunci când îl utilizezi deoarece este ușor abraziv.

Cărbune activat

Cărbunele este folosit din Antichitate pentru albirea dinților. Cărbunele din lemn absoarbe toxinele și poate reduce bacteriile care cauzează apariția cariilor. Este foarte important să folosești un cărbune activat de calitate pentru perierea dinților, după care să îți clătești puternic gura. 

Sare de mare

Poți folosi sarea de mare direct pe periuță, dar nu efectua mișcări insistente pentru a nu-ți răni gingiile. Sau poți prepara apă de gură. Pur și simplu dizolvă câteva lingurițe de sare de mare într-un pahar cu apă caldă și fă gargară cu soluția rezultată timp de 20 de secunde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel