100 de lei la vaccinare, întârzieri la plată. Elena Cristian: Guvernele ultimilor doi ani au eşuat TOTAL

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a avut o reacţie dură la adresa autorităţilor, după ce au apărut probleme cu stimulentele acordate celor care se vaccinează. 

Concret, conform Antena 3 aceşti bani nu ar fi acordaţi pe loc celor care se vaccinează, ci în termen de 6 luni de la vaccinare. 

"Trebuie să ne uităm pe statistici. Ritmul de vaccinare a scăzut destul de mult în ultima săptămână, pe fondul bâlbâielilor legislative şi în comunicare. Eu pot să spun că Guvernele ultimilor 2 ani au eşuat aproape în totalitate în toată povestea cu vaccinarea. A fost campania de informare cu vaccinarea, care a eşuat. Au fost promisiunile făcute cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare. Acum au eşuat promisiunile cu banii acordaţi celor care se vaccinează. Sigur, 100 de lei e o sumă mică, dar trebuie să ţinem minte că în România 85 la sută dintre pensionari au pensii sub 2000 de lei, iar 1,7 milioane de români muncesc pe salariul minim pe economie. Poate pentru unii 100 de lei e o sumă importantă! 

Toată această umilinţă, modul în care s-au gândit să procedeze autorităţile, arată cât de puţin implicaţi sunt. Cum să dai un ordin conform căruia nu mai iei banii în 90 de zile ci în 6 luni? Poate peste 6 luni 100 de lei nu vor mai însemna mare lucru", a declarat Elena Cristian la Antena 3. 

Dr. Valeriu Gheorghiţă i-a "certat" pe români 

"Campania de vaccinare are şi a avut în spate susţinerea corpului medical. (...) Toate deciziile sunt fundamentate ştiinţific. M-am uitat astăzi pe comentariile a o parte dintre oameni la aceste calupuri de informare şi m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, despre hoţie, despre dictatură medicală, despre experimente pe oameni. Cum putem lansa, mă întreb direct, astfel de acuzaţii la adresa corpului medical, la oamenii, la profesioniştii care de luni şi luni de zile sunt la datorie şi fac eforturi supraomeneşti pentru a salva viaţa semenilor? Au fost cadre medicale, colegi de-ai noştri, care din păcate au pierdut lupta cu această boală. De personalul medical ne legăm toate speranţele atunci când ajungem în suferinţă, când avem nevoie de internare, când ajungem la spital. Dragi români, niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alţii, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm. Acest război se câştigă doar prin solidaritate şi prin implicare, prin empatie faţă de suferinţa semenilor", a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă în cadrul "Maratonului Informării".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel