1 iunie, marea revenire la normalitate? Elena Cristian, ipoteză după ”condiția” anunțată de Florin Cîțu

Facebook - DC News
Facebook - DC News

Elena Cristian, redactor şef DCBusiness, a vorbit despre revenirea la normalitate din 1 iunie, condiționată, însă, de vaccinare. 

Premierul Florin Cîțu a precizat că restricțiile vor fi relaxate de la 1 iunie doar dacă vor fi 35% dintre români vaccinați. Din estimările bazate pe ultimul recensământ, procentul s-ar traduce într-un număr de 5,5 milioane de oameni. 

VEZI ŞI 1 iunie, revenirea la normalitate, cu o CONDIȚIE. Cîțu: Depinde de noi

Elena Cristian e sceptică şi spune că ritmul campaniei de vaccinare va fi în scădere în perioada următoare. Dintr-un sondaj al BCS reiese faptul că 15% dintre români s-au vaccinat, 30% vor să se vaccineze și alți 40% nu vor să se vaccineze. Un alt grup care se distinge în sondaj este cel de 15% dintre repondenți care nu știu dacă vor inocularea. 

”Cred că ritmul de vaccinare va încetini în perioada următoare, ne uităm la listele de așteptare, ne uităm la numărul celor înscriși și sigur că iau și acest sondaj în calcul, pentru că au mai fost făcute și alte sondaje pe această temă. Vreau să spun că treaba Guvernului în această perioadă este să convingă măcar cele 15 procente, măcar pe cei 15% din români care spun că nu știu.

VEZI Cîțu: După ce ne vaccinăm, RENUNȚĂM și la MASCĂ

Probabil că o campanie de informare cu parteneriate cu biserica, parteneriate cu alte instituții importante care pot convinge, un număr dedicat de români va putea veni către centrele de vaccinare. Doar că repet, dacă lucrurile vor rămâne așa, eu nu cred că se va ajunge la acest procent pentru relaxare”, a spus Elena Cristian într-o intervenție la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel