Zi-cheie pentru Raluca Prună. Ar putea fi demisă

Moțiunea simplă pe Justiție împotriva ministrului Raluca Prună, depusă de ALDE, după ce tehnocrata a spus că drepturile omului pot fi un lux, este dezbătută astăzi în Parlament.

Decizia va fi luată în Camera Deputaților, la ora 17:00.

Iniţiatorii spun că textul moţiunii, intitulată "Drepturile omului nu sunt un lux", se bazează pe o afirmaţie a ministrului Justiţiei, Raluca Prună, potrivit căreia "Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.6 din 11 martie 2016 nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic".

"Aţi afirmat că discuţia despre drepturile omului reprezintă un lux teoretic. O afirmaţie extrem de periculoasă, surprinzătoare, care a obligat Parlamentul României la reacţie şi, mai mult, la atitudine faţă de drepturile fundamentale care nu sunt un lux, atitudine care se concretizează prin această moţiune simplă. Poate nici nu ar trebui să ni se pară surprinzătoare declaraţia dumneavoastră, având în vedere că ne-aţi anunţat, cu multă mândrie chiar, că împărtăşiţi principiile fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, care ne spunea, nu cu mult înaintea dumneavoastră, că în România 'drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin", se arată în moţiune.

[citeste si]    

Semnatarii documentului cer demisia ministrului Justiţiei. "Pentru modul în care dumneavoastră înţelegeţi să vă raportaţi la drepturile fundamentale ale omului, considerându-le un lux, chiar şi teoretic, nu pot exista motivări sau explicaţii! Aristotel spunea că 'Democraţia este o formă de guvernământ în care cei liberi sunt la putere'. Dumneavoastră aţi demonstrat prin declaraţii şi conduită că nu sunteţi o persoană liberă, că nu sunteţi o persoană care gândeşte liber. Dumneavoastră nu doriţi ca cetăţenii acestei ţări să fie oameni liberi, pentru că doriţi ca puterea să fie exercitată de personaje obscure şi nereprezentative. Dacă nu vă veţi da demisia ori dacă nu veţi fi demisă de către şeful Guvernului, înseamnă că nu aţi făcut decât să daţi glas prin declaraţia dumneavoastră, precum şi formă juridică prin ordonanţa pe care aţi iniţiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor ce este împărtăşită de întregul Executiv", se mai arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel