Orban apără drepturile omului: Trebuie respectate cu stricteţe

Drepturile omului sunt fundamentul oricărei democraţii şi ele trebuie respectate cu stricteţe, a declarat luni liberalul Ludovic Orban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. 

'Drepturile omului sunt fundamentul oricărei democraţii. Generaţii după generaţii au luptat pentru aceste drepturi fundamentale ale omului şi ele trebuie respectate cu stricteţe', a precizat Orban la Palatul Parlamentului.

Moţiunea simplă pe Justiţie depusă de deputaţii ALDE va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor luni, la ora 17,00.

Semnatarii moţiunii cer demisia ministrului Justiţiei.

'Pentru modul în care dumneavoastră înţelegeţi să vă raportaţi la drepturile fundamentale ale omului, considerându-le un lux, chiar şi teoretic, nu pot exista motivări sau explicaţii! Aristotel spunea că 'Democraţia este o formă de guvernământ în care cei liberi sunt la putere'. Dumneavoastră aţi demonstrat prin declaraţii şi conduită că nu sunteţi o persoană liberă, că nu sunteţi o persoană care gândeşte liber.

[citeste si]

Dumneavoastră nu doriţi ca cetăţenii acestei ţări să fie oameni liberi, pentru că doriţi ca puterea să fie exercitată de personaje obscure şi nereprezentative. Dacă nu vă veţi da demisia ori dacă nu veţi fi demisă de către şeful Guvernului, înseamnă că nu aţi făcut decât să daţi glas prin declaraţia dumneavoastră, precum şi formă juridică prin ordonanţa pe care aţi iniţiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor ce este împărtăşită de întregul Executiv', susţin semnatarii moţiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel