Vinerea neagră a românilor din diaspora. "Este scârbită de toate aceste murdării cu iz dâmbovițean"

FADERE acuză că un eveniment așteptat de șapte ani s-a transformat în vinerea neagră a românilor din diaspora, care au fost dezbinați cu efortul organizatorilor din Parlamentul României. 

"Așteptat timp de 7 ani ca fiind cel mai mare eveniment al românilor din afara granițelor, Congresul Românilor de Pretutindeni început vineri 24 Iunie a fost un eșec. Organizatorii, Comisia pentru Românii de Pretutindeni din Parlamentul României, au reușit performanța ca doar în câteva săptămâni să dezbine comunitatea românească așa cum nu a mai reușit nimeni până acum. Alegerea delegaților care au participat la acest eveniment a fost făcută încălcând toate legile de bun simț", anunță FADERE, într-un comunicat de presă. 

[citeste si]    

FADERE a adus cinci argumente în susținerea a ceea ce a afirmat anterior: 

"1. NEREPREZENTATIVITATEA

Regulamentul spune că la acest congres ar fi trebuit să fie 300 de delegați din toate țările unde există comunități mari de români.
În realitate nu au fost nici măcar jumătate plus 1 adică 151. Au fost doar 49 de delegați. Un număr foarte mic pentru a se putea erija intr-un consiliu reprezentativ. Pe de altă parte, au lipsit delegați din foarte multe țări cu o însemnată prezență romănească: Franța, Canada, Australia, Nouă Zeelandă și multe altele.

2. NEPUBLICAREA listelor de semnături.
Pe 15 Iunie ar fi trebuit să fie publicate listele de semnături ale participanților. Organizatorii refuză să publice aceste liste, chiar și după ce au fost făcute mai multe cereri din partea românilor din diaspora. Situația face să planeze multe suspiciuni față de unii delegați.

3. VALIDAREA candidaților.
Pe data de 5 Iunie ar fi trebuit să se încheie procedura de validare a candidaților. După ce a trecut această perioadă, au mai fost validate câteva persoane. Chiar în ziua începerii congresului a mai fost acceptată o persoană.

4. Delegații POLITICIENI.
Organizatorii au anunțat inițial că nu vor participa la acest congres persoane implicate politic. Între timp au schimbat regula, și le-au permis "prietenilor" să își suspende pentru câteva zile calitatea de membri de partid și să participe ca delegați de drept. Era corect fie să permită tuturor celor implicați politic, fie să blocheze accesul celor care în ultimul an au fost membri de partid.

5. LIPSA unui Regulament și a unui Statut.
Este anormal să votezi un consiliu, fără să știi ce urmează să facă acesta, fără să ai un Regulament și fără să ai un Statut de funcționare". 

Președintele FADERE, Daniel Țecu, propune să fie alese comisii de lucru: una "care să centralizeze toate problemele cu caracter general sau zonal și care să redacteze un proiect de REZOLUȚIE. Apoi, această Rezoluție să fie discutată și adoptată de delegați", alta care "să conceapă un REGULAMENT DE FUNCȚIONARE al Consiliului ce urma să fie ales la următoarea sesiune" și o a treia care să "vină cu o strategie clară pentru organizarea următoarelor alegeri. Consiliul sa fie ales la o viitoare întâlnire care să aibă loc la începutul anului viitor, dacă era posibil, chiar de 24 ianuarie". 

"Diaspora este scârbită de toate aceste murdării cu iz dâmbovițean"

FADERE mai susține: "Procesul de înscriere a delegaților nu a fost respectat. Alegerile au fost manipulate de organizatori. Diaspora este scârbită de toate aceste murdării cu iz dâmbovițean. E inadmisibil să înființezi un Consiliu, fără să existe un regulament de funcționare. Întreaga acțiune a fost o risipă de bani publici pentru mofturile deputatului Aurelian Mihai și a senatorului Ovidiu Iane. Cerem Parlamentului României să nu voteze acest Consiliu pentru că este nereprezentativ și nelegal ales". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel