Vicepremierul Vasile Dâncu , atac la adresa lui Mugur Isărescu

Vasile Dâncu l-a atacat pe Mugur Isărescu după ce guvernatorul BNR a lansat un avertisment privind legea dării în plată.

Banca Naţională a României a identificat pentru prima dată un risc sistemic sever intern, pe fondul intensificării iniţiativelor legislative din ultimele şase luni privind reglementarea domeniului financiar-bancar, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care s-a referit din nou la legea dării în plată.

"În ultimele şase luni s-au intensificat iniţiativele legislative care îşi propun să reglementeze domeniul financiar-bancar, prin intervenţia în contractul dintre bănci şi clienţi. Una dintre ele este Legea dării în plată, iar în ultima formă adoptată sunt amendamente care corectează o parte din elementele semnalate, dar rămâne chestiunea de fond, pe care o reprezintă retroactivitatea, care se menţine, dar şi stabilitatea şi credibilitatea cadrului legislativ", a spus Mugur Isărescu la deschiderea conferinţei de prezentare a Raportului asupra stabilităţii financiare.

Ce a declarat Vasile Dâncu

"Eu m-am speriat aseară când am auzit de riscul sistemic. Am căutat în acest raport un studiu, niște date cu care lucrează de obicei bancherii. M-aș fi așteptat ca speciliștii în economie să ne explice cum e cu riscul major în 2007 când venea criza. Dacă știința economică este o știință atunci ar trebui, cât de cât, să ne avertizeze din timp atunci când sunt crize reale.

În acest moment nu am găsit în argumentul Băncii Naționale acest risc major, care cică ar veni din legislație. Legislația noastră a favorizat băncile. Dacă ne uităm în anii trecuți, băncile au avut în anii trecuți profituri uriașe. Cred că mai trebuie să aducă aducă argumente în ceea ce privește acest risc major", a declarat Dâncu la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel