MAE: Un român se află în avionul Air Algerie

Foto: AFP
Foto: AFP

Un român se afla în avionul Air Algerie dispărut, joi, când zbura deasupra teritoriului african. Cu această aeronavă zburau persoane de mai multe naționalități, cele mai multe dintre ele din Franța, potrivit Reuters.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a confirmat: "În urmă cu câteva minute, după mai multe insistențe ale ambasadei noastre la Alger pe lângă autoritățile naționale, dar pe și pe lângă compania aeriană algeriană, noi am opținut această informație, e transmisă de ministerul de Externe din Algeria, telefonic doar, nu cu alte  date, că pe lista de pasageri, din păcate, s-ar afla și un cetățean român".

Corlățean a subliniat că, oficial, MAE nu are o confirmare că avionul s-a prăbușit, statutul său actual fiind de "dispărut".

Două avioane de luptă franceze de tip Mirage 2000 dislocate în Africa de Vest au fost trimise în zona unde se presupune că s-ar fi prăbușit avionul Air Algeria, în încercarea de a localiza epava aeronavei, a declarat un purtător de cuvânt al armatei franceze, citat de Reuters.

La bordul avionului se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului.

Potrivit unui reprezentant Air Algerie din Burkina Faso, Kara Terki, citat de Reuters la bordul aeronavei se aflau 50 de francezi, 24 de persoane din Burkina Faso, 8 libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un belgian, un elvețian, un nigerian, un camerunez, un ucrainean și un român.

AVION DISPĂRUT. Air Algerie a pierdut contactul cu un avion, după decolare. 50 de cetățeni francezi s-ar fi aflat la bordul avionului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel