Avionul Air Algerie, găsit cu o dronă. Hollande: Nu există supraviețuitori

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Epava avionului Air Algerie a fost găsită după o zi de căutări în nord-estul statului Mali, în apropiere de granița cu Burkina Faso. Toți cei 116 pasageri sunt morți. Între ei se află și un român.

"Din păcate, nu există supraviețuitori", a anunțat președintele Franței, Francois Hollande, care le-a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

Potrivit Le Monde, aeronava a fost localizată în primă fază cu o dronă Reaper a armatei franceze de la o baza nigeriană. Ulterior, un elicopter a confirmat datele colectate de dronă.

Un detașament de 200 de soldați, din orașul Gao (Mali), a ajuns dimineață la locul accidentului pentru a securiza zona și, în special, trupurile celor decedați.

Hollande a precizat că o cutie neagră a fost găsită și trimisă la analize. Rezultatele ar putea oferi răspunsuri despre cauzele tragediei.

Deși unii dintre miniștri săi au subliniat varianta problemelor climatice, Hollande a fost mai rezervat. "Există presupuneri, inclusiv legate de climat, dar nu vrem să divagăm. Este prea devreme pentru a trage concluzii", a spus președintele Republicii.

Oficiali din Burkina Faso, Algeria și Franța nu exclud nicio ipoteză, nici măcar pe cea a unui atac terorist sau deturnare, dar se îndoiesc serios că militanții islamiști din Mali dețin rachete sol-aer capabile să doboare avionul de pasageri.

AVION PRĂBUȘIT. OFICIAL: 51 de francezi se aflau în avion. "Aici domnește tristețea și disperarea. Este o tragedie"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel