Un om al bisericii intervine în problemele lui Cherecheș

Penitenciarul Gherla a respins o cerere a primarului ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, de a depune jurământul de primar, duminică, în Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Jurtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, vineri, că instituţia pe care o reprezintă nu a aprobat cererea deoarece locul ales 'nu corespunde din punct de vedere operativ'.

El a mai spus că se va analiza un alt loc şi o altă zi pentru depunerea jurământului. Pe 27 aprilie, Cătălin Cherecheş a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, în timp ce el se afla în stare de arest. Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, pr.dr. Cristian Ştefan, a declarat în urmă cu două săptămâni, pentru AGERPRES, că primarul Cătălin Cherecheş a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisă pentru a depune jurământul de edil în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare.

'Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare şi nu ar fi nimic ieşit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul judeţului. Referitor la solicitarea domnului Cherecheş, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greşeală, iar Biserica aşa cum bine ştim, doreşte îndreptarea păcătosului', a spus pr.dr. Cristian Ştefan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel