Tânăr din Segarcea mort de SIDA, iubite infectate cu HIV. România în presa britanică

Presa britanică a scris despre cazul tânărului de 24 de ani din Segarcea, infectat cu HIV, care a întreținut relații sexuale neprotejate cu mai multe tinere înainte să moară și care ia o amploare alarmantă.

Unele dintre fostele sale iubite au aflat chiar la înmormântare lui faptul că bărbatul, Daniel Secu, avea SIDA, ceea ce a dus la scene de scandal, fapt menționat și de mirror.co.uk.

În total 40 de persoane și-au făcut teste pentru a afla dacă au fost infectate cu HIV, după ce au întreținut relații sexuale cu bărbatul, iar două dintre ele au aflat deja că sunt infectate cu HIV, respectiv actuala și fosta iubită a tânărului.

Deși medicul său știa de boala bărbatului, s-a aflat despre aceasta doar în urma autopsiei, din raportul medicilor legiști.

Prefectura Dolj a cerut Direcției de Sănătate Publică o anchetă urgentă, pentru că acest caz, în care foarte mulți oameni au fost expuși infectării este mai presus de legea confidentialității pacientului.

Daniel era în evidența medicilor ca fiind purtător al virsului HIV încă de la vârsta de trei ani, când a fost infectat într-un spital. Medicul de familie a vrut să anunțe comunitatea, atunci când Daniel a avut o relație cu fata lui. Dar familia băiatului l-a amenințat pe doctor cu un proces, invocând legea confidențialității pacientului.

Cazul din Segarcea a ajuns în atenţia poliţiştilor, care au demarat o anchetă pentru a stabili dacă virusul HIV a fost transmis cu bună-ştiinţă. Transmiterea cu intenţie a sindromului se pedepseşte cu închisoare de până la zece ani. Dacă este din culpă, pedeapsa este de la 6 luni la 3 ani. De asemenea, complicitatea se pedepseşte cu aceeaşi pedeapsă ca şi autorul. Persoanele care au cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni trebuie să anunţe unitatea de poliţie, a explicat Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel