Susținătorii lui Clotilde Armand (USB) au ieșit în stradă

Câteva sute de bucureșteni au ieșit, sâmbătă seara, în Piața Universității în semn de protest împotriva deciziei BEC de a nu renumăra voturile la 18 secții  din Sectorul 1 al Capitalei, sector unde reprezentatnta USB,  Clotilde Armand, nu recunoaște înfrângerea în alegerile din 5 iunie.

Protestul a fost organizat de comunitatea "Corupţia ucide", apărută după tragedia de la Colectiv. În jurul orei 16:00, candidatul USB pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a făcut apariția în piață și a stat de vorbă cu oamenii.

Conform primelor estimări, aproximativ 300 de oameni participă la acest protest. Clotilde Armand a explicat că este fericită de numărul mare de participani la eveniment, precizează Antena 3.

"Sunt tristă că am pierdut ieri, dar sunt fericită că e atâta lume aici. Și eu, ca voi, sunt aici pentru democrație, pentru transparență și vă mulțumesc că sunteți aici, pentru că avem aceeași cauză."

Armand a explicat că a cerut un lucru elementar, renumărarea voturilor și că ea și partidul pe care îl reprezintă își doresc reprezentativitate.

[citeste si]

"Procesul, din câte am înțeles eu, s-a încheiat, din punct de vedere al Biroului Electoral. Noi ne-am dus la judecătorie, pentru a spune că atunci când copiii noștri învață matematică, li se spune să învețele de două ori și sunt destule motive să cerem verificare. Noi considerăm că și o simplă cerere de la un cetățean este suficientă, dar pare că nu este. Noi vrem reprezentativitate. Ce s-a încercat în trecut, de alți cetățeni, a arătat că situația mea este exact ce trebuie pentru acest lucru. Nu se va aplica retroactiv, de acord, dar este o fereastră de oportunitate. Trebuia un candidat plasat pe locul 2. În spiritul lucrurilor de acum, am sesizat această oportunitate."

„Biroul Electoral, format politic, a refuzat să ne întâmpine. Biroul Electoral de sector este constituit politic și au această posibilitate, legală, să ne refuze. Și atunci ne-am dus la judecător. O să vedem ce va spune judecătorul, dar vă dați seama că procesul s-a încheiat. Dar ce încercăm noi acum este să lucrăm pentru viitor, ca să nu se mai întâmple pe viitor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel