SRI: "Decizia Curții constituționale privind cartelele a produs consecințe grave asupra securitații naționale"

Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, a comunicat un punct de vedere privind deciziile Curții Constituționale în care au fost declarate neconstituționale integral Legea nr. 82/2012 privind retenția datelor (Legea "Big Brother"), respectiv Legea pentru modificarea și completarea OUG nr. 111/2014 privind comunicațiile electronice și regimul cartelelor preplătite, scrie Mediafax.

Sorin Sava a explicat că SRI îşi desfăşoară activitatea cu deplin respect pentru lege, în conformitate cu principiile respectării drepturilor omului, cu standardele internaţionale şi cu angajamentele ce derivă din calitatea României de membru al comunităţii euroatlantice, în vederea îndeplinirii obiectivelor asumate.

Purtătorul de cuvânt a menționat că rezultatele activităţii desfăşurate până în prezent, care plasează instituţia în elita comunităţii de intelligence, au fost posibile  datorită existenţei unui cadru normativ în pas cu evoluţia tehnologică.

"Efectul acestor decizii a produs un vid legislativ, cu consecințe grave, greu de anticipat, asupra securității naționale", a spus Sava.

Acesta a ținut să sublinieze faptul că SRI nu formulează aprecieri cu privire la deciziile Curții Constituționale, dar "atrage atenția cu privire la implicațiile pe care le generează aceste decizii, consecințele fiind deja resimțite în reducerea drastică a capabilităților operaționale, în imposibilitatea instituțiilor statului de a gestiona riscuri și amenințări iminente la adresa securității statului, precum și în crearea unor vulnerabilități fără precedent, de natură de a afecta siguranța cetățenilor".

Citește și: Sebastian Ghiță, cartele prepay: CCR a greșit declarând neconstituțională legea




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel