George Maior: legile siguranței, respinse de comentatori patetici, lipsiți de viziune

george maior
george maior

Directorul SRI a declarat, la B1tv, că se întreține confuzia prin folosirea denumirii ”Big Brother”, când, de fapt, sunt trei legi diferite. Directorul SRI  a adăugat că respingerea legilor este un element major de vulnerabilizare a României și i-a numit ”comentatori patetici” pe cei care ”vorbesc contrar intereselor cetățenilor”.

George Maior a precizat că sunt în discuție trei legi - Legea retenţiei datelor, Legea cartelelor prepay şi Legea securităţii cibernetice.  ”Cineva introduce în mod intenţionat un element de confuzie cu legea big brother”, a punctat directorul SRI.

Legile respectă drepturile omului

"Motivaţiile subiective ale unora sau altora, inclusiv la nivelul unor comentatori patetici lipsiţi de viziune sau de inteligenţă în acest domeniu, care, din păcate, vorbesc contrar intereselor cetăţenilor chiar legate de drepturile omului nu mă prea interesează. Mă interesează aspectul raţional, juridic legat de aceste legi. Noi considerăm că ele sunt concordante cu exigenţele şi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, unde sunt, de asemenea, expert (...) şi doctoratul meu e luat în acest domeniu. Garantez că toate aceste lucruri au fost avute serios în vedere de juriştii serviciului", a declarat directorul SRI, conform Evenimentul Zilei.

Cineva se joacă cu lucruri mari, pe care nu le înțelege sau e de rea-credință

"Eu vreau să avertizez foarte serios că există o răspundere şi morală undeva, în stat, în legătură cu securitatea naţională a cetăţenilor României - nu a statului, nu mai vorbesc de stat - şi că la momentul în care se va întâmpla o catastrofă voi ştii spre cine să arăt cu degetul. Nu mă încălzeşte deloc să arăt cu degetul, dar e datoria mea să spun că cineva se joacă cu lucruri foarte mari pe care fie nu le înţelege, fie, dintr-o rea credinţă, le abordează în acest fel", a adăugat George Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel