Urmărește emisiunea live


Siropul cu efecte benefice asupra ficatului. Efectul este miraculos

Păpădia este foarte bună pentru ficat şi rinichi. Ingredientele active sunt principiile amare, triterpenele, sterolii, flavonoidele, taninii, potasiul, zincul şi grupa de vitamine B.

Mod de preparare: Se pun de două ori câte 2 mâini pline cu flori de păpădie într-un litru de apă rece. Se pune la foc mic până începe să fiarbă, se lasă să dea câteva clocote bune, se ia oală de pe foc şi se lasă să stea peste noapte. A două zi, se goleşte conţinutul într-o sită, se scurge, iar florile se storc bine cu ambele mâini. Sucul se amestecă cu 1 kilogram de zahăr nerafinat, la care se adaugă o jumătate de lămâie tăiată felii (coajă se aruncă, dacă a fost tratată cu substanţe chimice). Mai multă lămâie acreşte prea tare. Oală se pune fără capac pe aragaz. Pentru a se păstra toate vitaminele, se da la focul cel mic.

Siropul se pune la răcit o dată, maxim de două ori, că să i se poată stabili adevărată consistentă. Nu trebuie să fie prea gros, căci se zahariseste după o păstrare mai îndelungată, dar nici prea subţire, căci atunci începe să fermenteze după un timp.

Siropul de păpădie are efect în bolile de ficat şi este un bun depurativ al sângelui. De asemenea, în cure îndelungate, favorizează detoxifierea şi realizează un anumit reglaj hormonal, necesar pentru vindecarea acneei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel