Rolul istoric al USL s-a încheiat

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Astăzi, 4 octombrie 2013, dl. Crin Antonescu și-a început oficial campania prezidențială, în calitate de candidat al PNL. Rolul istoric al USL s-a încheiat.

USL a fost creat ca singura formă de rezistență împotriva sistemului monstruos creat de Traian Băsescu. Dacă nu ar fi existat USL și câteva trusturi de presă curajoase până la inconștiență, dnii. Băsescu şi Boc ar fi reușit fraudarea masivă a alegerilor în 2012, atunci când s-a propus ca scrutinul local să se desfășoare împreună cu cel parlamentar. Odată ce începe să dispară enorma putere a lui Traian Băsescu, motivul constituirii USL dispare și el. Partidele componente ale USL vor avea candidat propriu la președinție şi drumuri politice separate.

Problema nu mai este dacă, ci când se rupe Uniunea. Fiecare parte așteptă un motiv, un pretext din partea celeilalte, pentru a lua cu succes startul în fața alegătorilor care i-au votat la pachet. Discursul de astăzi, corect și percutant, al dlui Antonescu, nu a primit deocamdată un răspuns din partea dlui Ponta. Acesta a preferat să nu comenteze.

Presa portocalie speculează că Traian Băsescu vine înapoi pe cai mari, dacă se rupe USL. Lumea a uitat deceaușizarea din anii 90. Rupturile și fisurile au pornit-o în toate direcțiile. Dintre toți actorii aflați pe scenă, Băsescu este cel mai urât, cel mai puțin credibil și, deci, cel mai simplu de sacrificat în fața poporului. Fără papicii săi, dl. Băsescu va deveni neaşteptat de fragil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel