Putin: Nu există trupe rusești în Ucraina. Nu vrem să reconstruim un imperiu

Președintele Vladimir Putin a dezmințit informațiile din presă potrivit cărora omologul său de la Kiev, Petro Poroșenko, i-a "oferit" regiunea Donbass cu prilejul negocierilor de la Minsk. Putin a arătat că există o singură rezolvare a conflictului din Estul Ucrainei, care presupune trei elemente: respectarea acordului de la Minsk, revizuirea Constituției și reforme socio-economice.

Întrebat dacă Poroșenko i-a propus ca Rusia să asimileze Donbass, Putin a răspuns "nu", adăugând că discuțiile cu președintele Ucrainei s-au focalizat pe reabilitarea economică a Estului Ucrainei.

"De ce (Ucraina) nu le plătește pensiile oamenilor de acolo (din Donbass)? Ce e în neregulă cu ei? Asta este adevărata tragedie", a declarat Putin.

Anual, Vladimir Putin susține două conferințe de presă maraton, una în decembrie și alta primăvara. Cea de-a doua, intitulată "Linie directă cu Vladimir Putin", a început joi, la ora 12:00 (ora României) și este de așteptat să dureze în jur de trei ore. (ediția de anul trecut a durat 3 ore și 55 de minute)

Potrivit lui Putin, Poroșenko a avut ocazia să soluționeze criza din Est după ce a câștigat președinția, dar ea ales să reia ostilitățile.

Vladimir Putin a insistat că ucrainenii și rușii formează același popor și a reiterat că "nu există trupe ale Rusiei în Ucraina".

Liderul de la Kremlin a ținut să precizeze că Ucraina este un stat suveran. "Nu este scopul nostru să refacem un imperiu (...) Nu avem ambiții imperialiste", a precizat Vladimir Putin.

Un reporter al televiziunii ruse a avut o intervenție în direct din Donbass, de unde mai mulți rezidenți i s-au adresat lui Putin. Când unul dintre aceștia a întrebat dacă urmează un război între Rusia și Ucraina, Putin a răspuns: "E imposibil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel