Mass-media, una dintre cele mai puternice arme ale lui Vladimir Putin

Foto: EPA
Foto: EPA

Jill Dougherty, fosta șefă a biroului CNN din Moscova, expertă în spațiul rus, scrie în The Atlantic, că președintele rus Vladimir Putin cunoaște valoarea informației controlează mass-media și ce difuzează, fiind una dintre cele mai puternice arme ale sale. 

Jill Dougherty a stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al lui Vladimit Putin, Dmitri Peskov, care i-a spus că liderul de la Kremlin procesează cantități imense de informații și de date, citează Agerpres

Biroul de presă și cel de comunicare ale Administrației Prezidențiale pregătesc o revistă a presei interne pe baza surselor tipărite și online.

"Avem oameni special desemnați care lucrează 24 de ore din 24, pregătesc rezumate TV. Înregistrăm pentru el (pentru Putin) în timpul zilei jurnalele TV ale posturilor federale (rusești). Evident, este foarte greu pentru el să se uite la știri, așa că facem rezumate, versiuni prescurtate ale știrilor televizate, împărțite pe teme', pe care Putin le urmărește seara în drum spre casă, explică Peskov. 'Este foarte convenabil (...) (Putin) poate folosi cele 20 de minute (dedicate examinării acestor rezumate) pentru a înțelege cu adevărat ceea ce s-a întâmplat în timpul zilei în materie de informație", adaugă Peskov, potrivit sursei citate.

Jill Dougherty subliniază că, din prima zi a mandatului său, Vladimir Putin s-a grăbit să domine peisajul mass-media din Rusia, privat și public. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel