Prima reacție a lui Cioloș după atacul de la Munchen

Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat, sâmbătă, solidaritatea cu poporul german şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor atacului de la Munchen.

 'Sunt alături de poporul german cu cele mai sincere gânduri de compasiune şi condoleanţe pentru victime, familiile şi apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi în teribilul atac armat care a avut loc la Munchen. Astfel de acte de violenţă, care pun în pericol sau iau pe nedrept vieţi omeneşti, sunt inadmisibile', afirmă Cioloş într-o declaraţie de presă remisă Agerpres.

Prim-ministrul precizează că Guvernul României ţine în permanenţă legătura cu comunitatea românească din Bavaria prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Consulatului General la Munchen pentru a acorda asistenţă în caz de nevoie.

Autorul atacului armat care a avut loc vineri într-un centru comercial al capitalei landului german Bavaria, Munchen, este un german de origine iraniană în vârstă de 18 ani din oraş, a informat sâmbătă şeful poliţiei locale, Hubertus Andrae. Potrivit acestuia, numărul morţilor se ridică la zece, inclusiv atacatorul care s-a sinucis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel