PNL vrea o femeie la Primăria Capitalei. Sondajul, săptămâna viitoare

După PSD, și PNL ar opta pentru o femeie candidat la Primăria Capitalei. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că PNL va discuta săptămâna viitoare rezultatele sondajului privind candidaţii la Primăria Capitalei, afirmând că, personal, ar vrea să vadă o femeie la Primăria Generală.

„Sondajul este finalizat, va fi o discuţie pe baza acestui sondaj foarte curând, săptămâna viitoare, o analiză, o interpretare şi vom decide atunci. Dacă concluzia va fi că merită să mai testăm şi alte persoane din cadrul partidului sau din afara partidului, nu vom avea niciun fel de ezitare să o propun", a declarat copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, într-o emisiune la B1 TV.

"S-a avansat, astăzi, o propunere ca în componenţa acelei comisii să intre şi o structură ONG-istă de la nivel judeţean şi la nivel central. Vom vedea în ce direcţie ne orientăm şi cum se va face această documentare şi analiză", a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a infirmat posibilitatea ca PNL să îl susţină pe Cătălin Predoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, afirmând că acesta nu şi-a exprimat intenţia de a candida. „Cătălin Predoiu nu şi-a manifestat intenţia de a candida la Primăria Capitalei. (...) Nu este pe vrute, este pe câştigate. Eu îl apreciez foarte mult pe Cătălin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea să nu corespundă cu opţiunile electoratului", a spus copreşedintele PNL.

[citeste si]

Alina Gorghiu a mai spus că, personal, ar vrea o femeie la primăria Capitalei. „Eu aş vrea, de exemplu, o femeie la primăria Capitalei. Mi-aş dori foarte tare să văd că principiul reprezentativităţii în politică este respectat", a spus Gorghiu.

Până în prezent,  unul dintre puţinii candidaţi femei din PNL, care şi-au anunţat  intenţia de a intra în competiţie este Diana Tuşa, fost deputat PNL, care vizează Primăria Sectorului 1.

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi anunţat, în luna iulie, că se va înscrie în competiţia internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. Un alt nume vehiculat în interiorul partidului a fost cel al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel