Patriarhul Daniel, lovitură primită de la Crimă Organizată. Ce s-a întâmplat

Patriarhul Daniel a primit o lovitură neașteptată de la cine se aștepta mai puțin.

Ioan Elimian Birgian (29 de ani), nepotul Patriarhului Daniel, a fost reținut de  de poliţiştii de la Crimă Organizată pentru trafic de droguri.

Acesta făcea parte dintr-o reţea internaţională de trafic cu herioină care a fost anihilată de procurorii DIICOT Timişoara. Ioan Elimian Birgian, nepotul Patriarhului Daniel, a fost reţinut de poliţiştii de la „Crimă Organizată", în momentul unei tranzacţii.

Tatăl Patriarhului Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, este frate cu bunicul lui Ioan Elimian Birgian.

„De altfel, tatăl lui Birgian a luat poziţie publică de susţinere a Patriarhului Daniel în conflictul acestuia cu fratele pe tema moştenirii. Arestatul este şi ginerele fostului primar PSD din Criciova, Ion Viorel Petrovici, cunoscut de toată lumea ca şi "Coco", care a fost suspendat din funcţie după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu", scrie pressalert.ro.

Nepotul Patriarhului, un cunoscut al Poliției

Reţeaua, din care făcea parte şi nepotul patriarhului Daniel, acţiona pe ruta Turcia - România - Germania. Mai exact, heroina adusă din Turcia era ascunsă în torpedoul unei maşini, la fiecare transport fiind aduse între 6 şi 10 kilograme. Drogurile erau destinate comercializării în România şi Germania, scrie adevărul.ro. Nepotul Patriarhului a mai fost prins de două ori, în timp ce transporta ţigări de contrabandă.

În 21 mai a.c., a fost oprit de poliţiştii din Oraviţa care au găsit în maşina sa 1.000 de pachete de ţigări fără timbru, pentru ca două zile mai târziu să fie prins din nou în offsaid. În jurul orei 4 dimineaţa, agenţii de la postul din Dalboşet au oprit maşina condusă de Birgean pe DJ 571B. În urma verificării documentelor, Birgian a plecat fără acordul poliţiştilor. A fost urmărit iar după ce a parcurs aproximativ un kilometru a aruncat din maşină 1.039 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ 8.200 lei. Cu ocazia audierii acestuia, a declarat că ţigările le-a găsit într-un şanţ. În ambele cazuri, ţigările i-au fost confiscate şi a fost amendat.

Patriarhul Daniel neagă că Birgian Emilian Ion ar fi nepotul său

Patriarhia Română a emis în urmă cu cinci ani un comunicat oficial în care susţine că "numitul Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar informaţia calomnioasă este o încercare de dezinformare a opiniei publice", fără a nega în nici un fel dezvăluirea PRESSALERT.ro conform căreia tatăl Patriarhului Daniel este frate cu bunicul celui arestat pentru trafic de heroină, într-o operaţiune a DIICOT. Relaţia apropiată dintre Preafericit şi familia Birgian a fost recunoscută public chiar de tatăl lui Emilian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel