Patriarhul Daniel le cere preoților să-și facă pagini de Facebook

Patriarhul Daniel vrea să iasă din canoanele Bisericii. Pentru a răspândi mai uşor cuvântul credinţei, acesta îi îndeamnă pe preoți să-și facă pagini de Facebook.

"Biserica noastră are datoria de a înţelege modul de funcţionare al societăţii informaţionale şi de a intra în reţelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi", se arată într-un îndemn al Patriarhului Daniel, citat de Ştirile Pro TV.

Șeful BOR  îndeamnă însă la precauție: "Rețelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaștere reciprocă a diferitelor tradiții și la consolidarea comunităților de credința. Totuși, (utilizarea media digitală) poate aduce și noi provocări sau pericole în privința păstrării valorilor."

Patriarhul Daniel nu are încă un cont personal de Twitter sau Facebook. Ca orice personalitate, înalt prea sfinţitul Daniel are el însuşi mai multe pagini fictive. Una din acestea a adunat aproape 2.300 de like-uri. Administratorul e prieten cu Constantin Brâncuşi, Florin Salam şi Mihai Eminescu, iar tot ce apare în timeline n-are legături cu cele sfinte.

Citește și: Arsenie Boca, afacere pentru edituri. Mulți oameni sunt înșelați

Părintele Arsenie Boca are, pe Facebook, aproape 700 de mii de like- uri. Pagina, evident administrată de un ortodox pasionat din zilele noastre, conține predici video și învățăminte despre cum să-ți faci cruce, folosirea pomelnicelor, de unde să cumperi mir adevărat și cărți de rugăciuni puternice.

Papa Paul al II-lea a fost primul înalt prelat care a văzut eficienţa reţelelor sociale, iar exemplul e dus mai departe de Papa Francisc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel