Operatorii de microbuze, protest național. Ministerul Transporturilor, pus la zid

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Transportatorii din FORT anunță că au decis să predea către Ministerul Transporturilor licențele de transport regulat interjudețean pentru a scurtcircuita birocrația și a elimina ineficiența din acest minister. Aceștia acuză Ministerul Transporturilor că este „orb", „surd" și complet dezinteresat de ceea ce se întâmplă și comite abuz după abuz.

"Reprezentantii companiilor de transport pasageri din Federatia Operatorilor Romani de Transport, intruniti intr-o sedinta de urgenta organizata la Poiana Brasov in data de 16.06.2016, au analizat situatia haotica in care se afla transportul de persoane din Romania, lipsa de implicare a ministerului de resort si premisele sumbre pentru aceasta breasla si au decis sa predea licentele de transport aferente curselor regulate interjudetene trecand la o noua formula de transport care nu are nici o legatura cu licentele obtinute dupa sedinta de atribuire a curselor ce s-a desfasurat in 2013", se precizează în comunicatul FORT.

Potrivit transportatorilor din FORT, prin această metodă doresc să iasă "din zona reglementată excesiv, controlată abuziv și taxată inechitabil și să acceseze piața în mod direct fără licențe de traseu și tot felul de obligații ce decurg din această hârtie care astăzi nu mai are nici o valoare din cauza concurenței neloiale și ilegale sub protecția instituțiilor statului".

FORT: Ministerul Transporturilor, orb", „surd" și complet dezinteresat

În plus, "transportatorii de pasageri vor scăpa și din „jugul" obligației de a suporta din bugetul propriu transportul persoanelor din categoriile defavorizate (pensionari, veterani, etc.) fără să își primească diferența de la Ministerul Transporturilor, care nu este în stare să gestioneze în mod eficient deconturile și amână plățile și câte 9 luni", se mai precizează în comunicatul citat.

În opinia transportatorilor din FORT, concurența neloială și ilegală a explodat în utimul an, iar instituțiile abilitate nu au luat nicio măsură. "Fenomenul curselor regulate mascate sub forme aparent nereglementate este invizibil pentru actualul ministru al transporturilor și pentru subordonații acestuia.

Internetul este plin de oferte de transport regulat prin curse ilegale în raport cu care Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere (ISCTR) se declară neputincios. Fluxurile de călători au scăzut consistent în primul rând din cauza factorilor de concurență neloială, dar și din cauza unor intervenții legislative brutale care au ca și consecință punerea în pericol a siguranței pasagerilor și dezvoltarea factorilor de corupție la nivelul unităților de învățământ (transportul elevilor).

Ministerul Transporturilor este „orb", „surd" și complet dezinteresat de ceea ce se întâmplă și comite abuz după abuz invocând eroarea materială prin care de fapt sprijină dezvoltarea unor sisteme de transport regulat parazite care nu necesită licențiere, un exemplu în acest sens fiind ultima modificare a hotărârii de guvern privind sancțiuniile aplicate operatorilor de transport din care (HG) a dispărut tocmai articolul care punea probleme celor aflați în ilegalitate", susțin reprezentanții FORT.

FORT, decizii radicale  

În consecință, aceștia anunță că "în maxim 6 luni, licențele de transport vor fi predate către Autoritatea Rutieră Română, urmând ca în paralel să înceapă să funcționeze noul sistem de transport interjudețean pregătit de federația patronală.

Transportatorii membrii FORT acoperă întreg teritoriul național și dețin autogări în toate orașele României, urmând să folosească o platformă on-line care înglobează toți transportatorii din FORT și care se adresează direct clientului final oferind flexibilitate maximă și integrare operațională și tarifară.

Demersul FORT va scurtcircuita birocrația ducând în final la dispariția sau redimensionarea drastică a unor instituții care se hrănesc numai din taxele aplicate transportatorilor dar fără să asigure profesionalismul necesar", conchdie comunicatul citat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel