ONU: 370.000 de persoane au părăsit Ucraina din cauza conflictului armat

Luptele din estul Ucrainei au determinat circa 370.000 de persoane să părăsească țara, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru coordonare umanitară (OCHA), transmite AFP.

Un număr de 366.866 persoane au fugit în țările vecine, în special în Rusia, a declarat, la Geneva, Jan Laerke, purtător de cuvânt al OCHA.

Pe de altă parte, 263.000 de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei, ceea ce înseamnă că în total 630.000 de oameni din această țară și-au părăsit căminele din cauza luptelor din estul țării, deși OCHA apreciază că numărul ar putea fi mult mai mare.

Circa 5,1 milioane de persoane trăiesc în zone afectate direct de conflict, care s-a soldat cu cel puțin 2.700 de morți.

Pe 2 septembrie, OCHA a indicat că 260.000 de persoane au solicitat azil sau s-au refugiat în Rusia, în timp ce numărul persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei era de 260.000.

Un acord asupra încetării focului în estul Ucrainei, regiune unde conflictul dintre armată și rebelii proruși a făcut până în prezent cel puțin 2.700 morți, a fost semnat la 5 septembrie la Minsk între Moscova, Kiev, separatiști și OSCE. Jan Laerke a apreciat că acest armistițiu ”fragil” pare să reziste, în pofida unor încălcări cotidiene ”izolate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel