OLAF va da 70 de parlamentari pe mâna DNA și DIICOT - surse

Vârful clasei politice va fi lovit de un cutremur fără precedent. Surse DC News ne-au declarat că anchetatorii instrumentează un nou dosar de spălare de bani prin intermediul unor firme fantome și care privește licitații desfășurate cu fonduri europene la Ministerul Transporturilor.

Conform surselor noastre, sunt vizate mari case de avocatură din București prin care s-ar fi spălat milioane de euro, bani de șpăgi. Licitațiile de la MT sunt unele intens contestate în ultimii ani.

Urmează acțiuni de forță, SRI și parchetele sunt în alertă.

Vom reveni cu amănunte care privesc persoane din topul protipendadei Bucureștiului

Totodată, surse enational.ro susțin că Oficiul European pentru Luptă Antifraudă al Uniunii Europene (OLAF) ar fi trimis către DIICOT și DNA dosarele privind implicarea a 70 de parlamentari români în infracțiuni de deturnare de fonduri europene.

Între cei 70 de politicieni care ar urma să intre pe mâna procurorilor conduși de Laura Codruța Kovesi și Alina Bica s-ar afla și nume aflate pe locuri eligibile pe listele pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, mai arată sursa citată.

Conform enational.ro, directorul OLAF, Giovanni Kessler, a vorbit recent cu președintele Traian Băsescu, căruia i-a mărturisit că structura pe care o conduce este asaltată de sesizări venite din țara noastră. Kessler ar fi susținut că a explodat numărul reclamațiilor primite la Bruxelles din partea unor agenți economici privați din România cu privire la deturnarea de fonduri europene, operațiuni ilegale în care ar fi implicați și mulți parlamentari români. Iar cum primele cercetări au confirmat plângerile făcute, cei de la OLAF au înaintat dosarele, cu tot cu informațiile și probele suplimentare deținute de ei, către procurori. Este vorba de mai multe rețele distincte de fraudare, în care se regăsesc și numele a 70 de parlamentari. Iar din totalul acestor dosare, trei sferturi sunt instrumentate de către DIICOT, în timp ce restul spețelor cu un nivel mai înalt de implicare politică au revenit DNA, mai scrie sursa citată.

Anchetatorii români și-au atras încrederea Bruxellesul-ului după dosarul Iordache, iar acum OLAF oferă 70 de cazuri grele spre instrumentare procurorilor români.

Nelu Iordache, șeful Romstrade, se află în arest preventiv din 12 decembrie 2012, când Tribunalul București a dispus această măsură. Iordache este acuzat de procurori că a deturnat fonduri europene ce trebuiau folosite pentru construcția primului tronson din autostrada Nădlac-Arad. Suma deturnată se ridică la 31.519.960 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel