Noua clasă politică începe cu... Băsescu

   

"Eu cred ca ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. Cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. Această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă". Atât a spus președintele Klaus Johannis despre abuzul făcut la Antene. Nu a cerut organizarea unei potere pentru ca Dan Voiculescu să poată fi ajutat să evadeze din temniță, nu a cerut ca Antenele să fie exceptate de la plata impozitelor. A avut o abordare calmă, echilibrată, de bun simț. Adică nu era nevoie ca o hoardă de inspectori ANAF să ia cu asalt sediul Antena 3. Nu era nevoie să fie legitimați și fotografiați toți oamenii aflați în sediu. Până la urmă, Antenele încearcă de un an și jumătate să plătească chirie la stat. Iar statul nu a vrut până acum să ia banii.

Ura, de multe ori viscerală, revărsată pe net împotriva Antenei 3, m-a șocat. Se pare că, epoca Băsescu a produs societății românești un cancer cu multiple metastaze. În mod paradoxal, pentru a avea o șansă de vindecare, trebuie să existe dreptul ca fiecare să-și exprime, cum știe și cum poate, punctul de vedere. Șocant este însă șuvoiul de ură revărsat de Traian Băsescu. Un atac grobian la adresa lui Klaus Johannis, la adresa antenelor. "Johannis a ajuns sluga lui Voiculescu" etc.

Partenerul strategic al României insistă într-un proiect, pe care eu, de exemplu, nu-l înțeleg pe deplin, de resetare a societății românești în ansamblu ei, începând cu clasa politică. Poate că, de peste Ocean, lucrurile din România se văd mai limpede. Poate că în RMN-ul făcut României de către americani au apărut toate metastazele. Poate că ni se aplică deja chimio și radioterapia, cu cătușele explodând zilnic pe ecranele televizoarelor. Mă întreb, totuși, despre ce terapie poate fi vorba, când acest Traian Băsescu, mai plin de ură ca oricând, are mari șanse să devină, într-un singur tur, primar la București, când partidul său, Mișcarea Populară, ar putea să fie umăr la umăr cu PNL-ul. Mulți lideri carismatici din toate partidele au fost trași pe dreapta de statul de drept, unii dintre ei pe motive discutabile. O Românie nouă pare că trebuie să înceapă cu același Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel