Klaus Iohannis, desființat în DW: Cine sunteți până la urmă?

Președintele Klaus Iohannis este desființat în DW pentru că și-a exprimat opinia în cazul Antena 3-ANAF. 

Într-un articol de opinie publicat în dw.com, președintele Klaus Iohannis este întrebat cine este și i se transmite că și-a permis să atace justiția. 

"Da, chiar aşa, acum că v-a revenit graiul, spuneţi deschis: Cine sunteţi dvs, până la urmă, domnule preşedinte? Căci nu vă recunosc! Nu sunteţi cel care promitea „un alt fel de politică?” Nu sunteţi omul care se angaja să respecte, ca preşedinte, independenţa justiţiei, neamestecându-se în treburile ei, cum e firesc în orice stat de drept?

Nu sunteţi. Căci aţi vorbit. Aţi spus textual, spre marea, eterna ruşine a lui Kaus Werner Johannis: “...că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. …(Iar)abordare(a) heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă. Prin discuţii aşezate şi calme, până la urmă se găsesc soluţii convenabile."

V-aţi permis deci, din poziţia de şef de stat, să atacaţi justiţia. O putere care ar trebui să fie şi să rămână deopotrivă independentă şi respectată. Or, dvs. aţi sugerat că este negociabilă. Că legea nu e aceiaşi pentru insul de rând şi atotputernicii Antenelor. Aţi criticat justiţia însăşi cu o ferocitate demnă de o cauză mai bună, desfiinţându-i sentinţa definitivă. Pe care aţi apreciat-o, vai, ca fiind un „banal motiv administrativ”. Apoi aţi ras, verbal, şi instituţia care a încercat în fine, într-un târziu, să o impună, prin recuperarea, ce-i drept impardonabil tergiversată, a unei părţi a averii furate de la toţi românii de oligarhul securist Dan Voiculescu" este un pasaj din materialul de presă citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel