Mugur Isărescu: E lung drumul de la creşterea economică până la buzunarul omului

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a explicat, joi, de ce nu simt românii și în buzunare creșterea economică înregistrată în România.

Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, românii nu simt creșterea economică din două motive: au început să-şi plătească taxele şi nu mai iau credite, astfel că "venitul disponibil este mult mai mic", scrie realitateatv.net.

"Lumea se întreabă de ce avem creştere economică dacă nu se simte în buzunarele oamenilor. Numai economiştii şi numai noi putem să le explicăm că de la creşterea economică până la buzunarul omului e ceva drum. Este, uneori, un drum lung. Indicatorul care trebuie să fie folosit este venitul disponibil. Ce îi rămâne omului în buzunar, nu? După ce îşi plăteşte impozitele. Păi dacă am început să ne plătim, în sfârşit, impozitele şi nu mai luăm salariile pe alte căi avem mai puţin venit disponibil, nu? Dacă ne plătim creditele. Dacă scade intermedierea financiară de la 40 la 30% din PIB, vă daţi seama ce reducere a volumului creditelor e în România. Venitul disponibil este mult mai mic", a declarat Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe la ASE.

România a înregistrat o creștere economică peste așteptări în primul trimestru din 2015, de 4,2% față de perioada similară a anului trecut, fiind pe primul loc în UE din acest punct de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel