Monica Macovei pune în pericol alianța PDL-PNL: Să tacă până când...

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, oferă un sfat tăios parlamentarilor PSD, PNL și "independentului Tăriceanu", în contextul în care astăzi, Parlamentul urma să adopte cererea de demisie a președintelui Traian Băsescu, decizie care de altfel a și fost votată. "Până când veți avea standarde politice și onoare, tăceți!", le transmite Monica Macovei celor nominalizați anterior, deși procesul de fuziune angajat de conducerile PNL și PDL în vederea creării unui nou partid de dreapta este în plină desfășurare.

"Parlamentarii care îi apără pe corupți să nu dea lecții de morală. PSD și PNL aveți "standarde politice" și "onoare"?

PSD, PNL și "independentul" Tăriceanu vor putea vorbi credibil despre "standarde politice și morale" și "onoare" numai când:

1) vor respecta cu adevărat justiția prin fapte și acțiuni;

2) îi vor exclude pe toți condamnații penal, inclusiv pe parlamentarii penali;

3) îi vor exclude pe cei care au decizii de lucrători sau colaboratori ai Securității;

4) vor vota mereu pentru ridicarea imunității parlamentare cerute de procurori, indiferent cărui partid aparține parlamentarul în cauză;

Citește și Emil Boc: Nu ar trebui să dea lecții lui Traian Băsescu

5) se vor opune oricăror proiecte legislative care afectează DNA, ANI, Justiția. Abținerea de la vot nu este o atitudine politică responsabilă atunci când sunt slăbite instituțiile anticorupție;

6) îi vor sancționa pe toți cei care au blocat cererile procurorilor de arestare, percheziție sau urmărire penală sau au votat proiecte legislative care reduc atribuțiile instituțiilor anticorupție.

Până când nu veți face aceste lucruri, tăceți!", a scris marți seară, pe blogul personal, europarlamentarul Monica Macovei.

Potrivit democrat-liberalei, cei care nu sunt "onorabili, credibili politic și moral", nu ar trebui să vorbească despre "standarde politice și morale" sau invoca "onoarea".

"Este evident că nu ai onoare și nu ești credibil când votezi pentru eliminarea incompatibilităților pentru aleșii locali, când respingi cererile de ridicare a imunității, când ceri intervenții în justiție pentru un prieten politic sau când baronul Duicu face trafic de influență chiar din biroul tău de prim-ministru", a conchis fostul ministru de Justiție, Monica Macovei.

Citește și Ponta: USL există! Lăzăroiu: Alianța PNL-PDL va lărgi USL. Complici la o mare porcărie

Reacția europarlamentarului PDL survine ca urmare a propunerii lansate de către președintele Camerei Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și aprobate de Birourile permanente ale celor două Camere ca Parlamentul să discute şi să  supună la vot declaraţia politică prin care i se cere demisia preşedintelui Băsescu, pentru problemele din justiţie ale fratelui său.

Însă, mesajul transmis de către Monica Macovei este și o palmă dată tuturor liberalilor, care ar putea decide, după un asemenea atac, că nu mai doresc o fuziune sau o alianță cu PDL.

De altfel, miercuri, după ce Parlamentul a adoptat cererea de demisie a lui Traian Băsescu a fost adoptată de Parlament, fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, trăgea un semnal de alarmă pentru "oamenii integri din PDL și care mai au o voce", nominalizând-o și pe Monica Macovei, "să iasă și să ceară întreruperea oricărei negocieri de alianță sau fuziune cu PNL", în caz contrar ei fiind complici la "o mare porcărie".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel