Orban: Ne dorim cu adevărat să scăpăm de Traian Băsescu

Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat că PNL este singurul partid care vrea cu adevărat demisia lui Traian Băsescu.

VEZI ȘI: Cererea de demisie a lui Traian Băsescu a fost adoptată de Parlament

"De ani de zile, PNL luptă împotriva lui Traian Băsescu. PNL nu luptă împotriva unui om, ci împotriva unui mod de a conduce România nu pe baza consimțământului populației, nu pe baza instituțiilor democrate ale statului, nu pe baza a ceea ce înseamnă decență și bun simț. A fost un mod de a conduce bazat pe controlul justiției, pe control asupra puterilor structurilor invizibile. A fost un mod de a conduce România zăngănind cătușele la urechile adversarilor politici. Motivele care stau la baza votului nostru de astăzi pentru solicitarea demisiei lui Traian Băsescu sunt diferite față de cele ale PSD-ului. În timp ce ei vor să scape de Traian Băsescu pentru a câștiga electorat și pentru a scăpa corupții care sunt în anchetă astăzi, noi ne dorim să scăpăm de Traian Băsescu pentru că nu mai are capacitatea de a lupta împotriva corupției. Traian Băsescu nu mai are capacitatea de a asigura independența justiției. Mai ai pretenția tu, ca președinte, să spui că ocupi această funcție publică din moment ce în fiecare zi, faci un rău imens țării", a zis Ludovic Orban.

"Noi ne dorim cu adevărat să scăpăm de Traian Basescu, asta e diferența între PNL și PSD, altfel ați fi inițiat o procedură de demitere, și nu o declarație politică", a mai zis Orban.

Parlamentul a adoptat miercuri declarația adresată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintelui Traian Basescu, prin care i se cere demisia, după ce fratele sau a fost implicat într-un scandal de trafic de influență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel