DEMISIE TRAIAN BĂSESCU. Bogdan Chirieac, despre implicațiile internaționale

PARLAMENT, DEMISIE TRAIAN BĂSESCU. Analistul politic Bogdan Chirieac susține că decizia Parlamentului de a adopta declarația privind demisia lui Traian Băsescu îi închide acestuia orice mijloc de negociere la Bruxelles.

”Astăzi, Parlamentul a mai bătut un cui în coșciugul politic al lui Traian Băsescu. De ce este important acest lucru: dânsul se încăpățânează să meargă la Bruxelles pentru a negocia poziția României în viitoarea comisie, inclusiv portofoliul comisarului european.

După scandalul de la București, cu fratele dânsului, acum, decizia Parlamentului îi închide pur și simplu orice mijloc de negociere. Practic, mergând la Bruxelles, dl. Băsescu face rău României. Nu are poziție de negociere!”, a spus Bogdan Chrieac.

VEZI ȘI: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Vezi parodia care face înconjurul internetului din România

PARLAMENT, DEMISIE TRAIAN BĂSESCU. Miercuri, Parlamentul a adoptat cererea de demisie a lui Traian Băsescu cu 344 voturi pentru, 17 abțineri și niciun vot împotrivă.

PARLAMENT, DEMISIE TRAIAN BĂSESCU. Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea.

MIRCEA BĂSESCU, fratele președintelui Traian Băsescu, este implicat într-un scandal în care este acuzat de trafic de influență. Mircea Băsescu ar fi luat bani de la membrii clanului Mondial pentru a interveni în justiție și, eventual, la Traian Băsescu, pentru eliberarea lui BERCEA MONDIAL din închisoare. 

Înregistrările video depuse de fiul lui BERCEA MONDIAL ca probe în susţinerea plângerii sale împotriva fratelui preşedintelui României, MIRCEA BĂSESCU, au fost folosite de anchetatori doar după ce au fost certificate de un specialist tehnic al DNA.

 VEZI ȘI: CIUVICĂ TRADUCE MESAJUL TRANSMIS DE TRAIAN BĂSESCU DUPĂ STENOGRAMELE DNA

Potrivit surselor citate, după depunerea înregistrărilor cu MIRCEA BĂSESCU discutând cu Florin Anghel, fiul lui BERCEA MONDIAL, anchetatorii le-au transmis unui specialist tehnic din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru evaluarea şi expertizarea lor.

Ulterior evaluării, înregistrările au fost certificate ca autentice printr-un document ce se va regăsi la dosarul cauzei, iar astfel au putut constitui probe ale acuzării, spun aceleaşi surse.

Sursele citate mai susţin că, pe parcursul anchetei, dar şi la un eventual proces, înregistrările vor putea fi reexpertizate, în funcţie de solicitările părţilor, caz în care acestea vor ajunge la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC), scrie Mediafax.

Conform aceloraşi surse, înregistrările depuse de fiul lui Bercea Mondial, după certificarea lor de către specialistul DNA, constituie probe şi pot produce efecte juridice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel