Ludovic Orban: Președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, trebuie să își prezinte demisia. Ce spune despre Cristi Danileț

Cristi Danileț, judecător în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), încearcă să creeze niște false percepții privind cazul Marianei Rarinca, consideră prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban, în opinia căruia există multe motive pentru care președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, trebuie să își prezinte demisia.

În opinia prim-vicepreședintelui PNL, Ludovic Orban, pentru modul în care a evoluat cazul Rarinca, șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, trebuie să demisioneze.

"Livia Stanciu are mai multe motive pentru care trebuie să își prezinte demisia. Primul, că nu și-a platit datoriile. Nu poate fi un reper de moralitate aflat în fruntea celei mai importante instanțe din România o persoană care nu își plăteste, nu își recunoaște datoriile. În al doilea rând, faptul că președintele ICCJ care trebuie să fie omul cel mai credibil în materie de judecată și în materie de împărțire a dreptății a putut să formuleze o plângere penală împotriva unei persoane care nu i-a făcut nimic. Numai fiindu-i frică probabil că cine știe ce i s-ar putea întâmpla dacă nu își plătește datoria. În al treilea rând, chiar și din ce a declarat acum, nu se referea la ancheta CSM în cazul domniei sale sau în cazul procurorilor sau judecătorilor care au pronunțat arestul preventiv, ci se referea la ancheta referitoare dacă nu cumva dl Tăriceanu a încălcat puterea judecătorească", a declarat, vineri seară, la Antena 3, Ludovic Orban.

De ce a ieșit Cristi Danileț la televizor, în opinia lui Orban

CSM "este obligat să efectueze o anchetă serioasă în această speţă", a mai afirmat liderul liberal, criticând, totodată, aprecierile judecătorului Cristi Danileț, membru în CSM, privind acest caz.

CSM este obligat să efectueze o anchetă serioasă în această speță, și eu cred că pe lângă CSM... că dacă va fi lăsat CSM, în care se află un judecător precum Dănileț, care iese la televizor ca să o spele cu detergent, în mod intenționat, încercând de fapt să creeze niște false percepții, că de fapt nu este nevinovată d-na Rarinca, că de fapt au fost implicați jurnaliști în șantaj și care repet, el ca membru al CSM, care este organismul care conduce această anchetă, nu avea voie să iasă la televizor, n-avea voie să se pronunțe asupra acestei spețe. El a ieșit în mod special pe post de detergent ca să mai dezinformeze opinia publică pe o speță care este atât de clară și atât de limpede: președinta ÎCCj nu și-a plătit o datorie cărte o persoană care era apropiată familie, că a făcut o plângere penală împotriva unei persoane nevinovate și eu nu pot să cred că mai multe complete au dat prelungire de șase luni. (...). Să dai arest preventiv împotriva unei persoane precum d-na Rrinca, care nu putea să facă niciun fel de rău (...), este un lucru care trebuie să îngrijoreze orice cetățean din țara asta. Prea ușor se dă arestul preventiv", a arătat liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Ludovic Orban.

Aurelian Pavelescu, revoltat de reacția lui Cristi Danileț față de solicitarea lui C.P. Tăriceanu: Ce vorbiți, d-le?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel