Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, reacție după scrisoarea lui C.P. Tăriceanu: Nu există niciun motiv pentru a-mi da demisia

Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat, joi, că nu există niciun motiv pentru a-şi da demisia, în contextul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a transmis marți o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care i-a cerut "înlăturarea" acesteia de la conducerea instanţei supreme, precum și a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA .

Întrebată, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dacă intenționează să își dea demisia, așa cum a cerut președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Livia Stanciu a declarat că  "Nu există niciun motiv din punctul meu de vedere". 

De asemenea, președinta ÎCCJ a fost întrebată și cum vede această solicitare venită din partea lui Tăriceanu: "Nici nu vreau să-mi exprim vreun punct de vedere. Vi se pare că este fundamentat pe lege? Atât pot să vă spun", a replicat Livia Stanciu, amintind însă de sesizarea CSM către Inspecţia Judiciară privind declarațiile președintelui Senatului.

"Aţi văzut că s-a făcut de către CSM o solicitare către Inspecţia Judiciară. Urmează să verifice Inspecția Judiciară. Verificări se vor face, inclusiv cele fundamentate pe art. 97 din Legea 303/2004, inclusiv verificări dacă prin afirmaţiile care au fost făcute, fie de către dl Călin Popescu-Tăriceanu sau prin conţinutul celor susţinute în acea scrisoare, s-a adus sau nu s-a adus atingere independeţei sistemului judiciar", a spus Livia Stanciu.

Aurelian Pavelescu, revoltat de reacția lui Cristi Danileț față de solicitarea lui C.P. Tăriceanu: Ce vorbiți, d-le?

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a solicitat, marți, într-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis să le "înlăture, prin demitere ori demisie", pe șefa DNA, Laura Kovesi, și șefa ÎCCJ, Livia Stanciu. Tăriceanu a inițiat acest demers după ce Curtea de Apel Bucureşti a achitat-o pe Mariana Rarinca, femeia care a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ÎCCJ și care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv.

Mircea Badea: În acest moment se impune să ieșim în stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel