Cristi Danileț (CSM), afirmații despre Livia Stanciu (ÎCCJ) - Mariana Rarinca, la TVR 1. Bogdan Chirieac: Tulburător!

Judecătorul Cristi Danileț a declarat, la TVR 1, că nu întotdeauna o persoană achitată este și nevinovată și dacă o persoană este arestată preventiv înseamnă că a făcut o infracțiune. Mai mult, el spune că în cazul Mariana Rarinca - Livia Stanciu (ÎCCJ), s-ar putea să fie implicați și ziariști. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat aceste afirmații la Antena 3, în emisiunea "100 de minute". 

"Instanţa a stabilit în mod definitiv că persoana care a fost chemată în judecată, trimisă în judecată de către procurori a comis o faptă, repet a comis o faptă, însă nu este vinovată de această fapta pentru a fi trasă la răspundere pentru infracţiunea de şantaj. În viziunea judecătorilor din completul de apel, fapta respectivă nu constituie infracţiunea de şantaj, dar s-a comis ceva, pentru că acesta a fost de fapt şi motivul arestării respectivei persoane. Au fost judecători care au procedat la arestarea ei, la menţinerea în arest pe timp de 6 luni. Dar repet, avem o verificare disciplinară în derulare, vom descoperi, vom investiga", a spus Cristi Danileț, la TVR 1, joi. 

Judecătorul CSM a adăugat, întrebat dacă atunci când o persoană este achitată nu este nevinovată, că "Nu întotdeauna. Atunci când o persoană este achitată, poate să fie achitată pentru că nu s-a săvârşit fapta şi atunci este o fapta imaginară, sau pentru că a săvârşit fapta dar era de exemplu în stare de legitimă apărare sau pentru că nu răspunde penal, de exemplu era într-o stare de iresponsabilitate sau de minoritate. Dar pentru a aresta o persoană în condiţiile Codului de procedura penală, este suficient să am nişte suspiciuni că s-a comis o faptă şi apoi să mai am nişte indicii că respectivă persoană încearcă să aducă atingere desfăşurării normale a procesului. (…) În filmele americane întâi persoană e arestată. De pe stradă, Poliţia îi pune cătuşele şi o duce la sediu". 

Danileț spune că ar putea fi și jurnaliști implicați

"Şi-o să va dau o ştire, că să spun aşa, în exclusivitate: s-ar putea să descoperiţi şi nişte ziarişti care împreună cu persoană în cauza au pus la cale şantajul împotriva doamnei Stanciu. Dar în momentul de faţă avem o investigaţie într-adevăr, disciplinară, se fac verificări cu privire la modul de soluţionare a acestui dosar şi s-ar putea că şi anumiţi colegi de-ai dumneavoastră din presă să fie interesaţi de derularea acestei cauze", a mai spus judecătorul CSM, la TVR 1. 

Comentariul lui Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, în emisiunea "100 de minute": "E tulburător ce a spus domnul judecător Cristi Danileț, nu-mi cred urechilor că un înalt magistrat, este adevărat, repudiat de breaslă și cu un vot zdrobitor împotriva sa, (...) poate să vorbească astfel și sunt stupefiat că ministrul Justiției nu are nicio reacție, la fel nici Guvernul României. Prim-ministrul și Guvernul puteau să aibă o reacție prin demiterea ministrului Justiției". Bogdan Chirieac a adăugat: "Știți ce este cu adevărat cutremurător: totala lipsă de umanitate a dezbaterilor care au loc. Justiția din România a ținut un nevinovat sub ochii noștri, șase luni, în pușcărie. Ce să facem ca să nu se mai întâmple, asta este mișcarea normală". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel