LOVITURĂ pentru Traian Băsescu. Ce a hotărât Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a explicat că legea privind casele foştilor şefi de stat trebuie modificată. 

Victor Ponta este de părere că foștii șefi de stat care mai au o locuință, să nu mai poată beneficia de încă o casă.
 
"Cred că trebuie să modificăm legea şi cred că foştii şefi ai statului care au locuinţă nu mai pot beneficia de încă o locuinţă. Sigur, dacă nu au, nu o să stea la hotel, sau în chirie. Ştiu că domnul Băsescu şi-a acordat el însuşi o locuinţă, când era primar. Din câte ştiu eu, nu şi-a vândut-o. Poate nu mai trebuie să plătim din bani publici. Eu sunt premier de doi ani şi jumătate şi stau acasă, nu în case RAAPPS. Cred că şi domnul Băsescu, dacă ţine la binele public, poate să stea la dânsul acasă", a declarat premierul.
 

Citește și: Victor Ponta, creștere uimitoare în calcule. A atins un RECORD 


"Poate că nu mai trebuie să plătim din bani publici pentru cine (va fi preşedinte - n.r.). Eu sunt prim-ministru de doi ani şi jumătate şi stau la mine acasă, nu la RA-APPS, din moment ce am locuinţă. Cred că şi domnul Băsescu, dacă ţine la binele public, poate să stea la dânsul acasă", a mai spus Ponta.

Potrivit legii 406/2001, privind acordarea unor drepturi celor care au fost şefi de stat, un fost preşedinte are dreptul la o locuinţă de protocol, cu destinaţia reşedinţă, plus un spaţiu de cabinet de lucru, consilier şi secretar. Mai mult, în baza aceleiaşi legi, un fost preşedinte mai are dreptul şi la un autotorism, pază şi protecţie asigurată de SPP, plus o indemnizaţie de75% din salariul unui preşedinte.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel