IPS Pimen, despre "Educația pentru sănătate: Încurajează păcatul desfrânării

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul, lansează în Pastorala de Paşte avertismentul că elevii primesc "învăţături nesănătoase", un exemplu fiind "Educaţia pentru sănătate", care, în realitate, promovează și încurajează păcatul desfrânării.

 

"Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este piatra de temelie a credinței și trăirii miilor de mărturisitori și mucenici din primele veacuri ale creștinismului, începând cu Sfântul Arhidiacon Ștefan, până în zilele noastre, în timpul regimului comunist ateu, și va continua până la sfârșitul veacurilor", susține IPS Pimen Suceveanul, în Pastorala de Paște, atrăgând atenția că omul, atât timp cât trăiește pe acest pământ, trebuie să se îngrijească pentru "un sfârșit creștinesc".

Viața noastră pământească nu se termină la marginea mormântului, ci ea continuă cu sufletul, care este nemuritor, în Împărăția lui Dumnezeu. Acolo vom fi rânduiți în ceața cea de-a dreapta sau a celei de-a stânga, în rai sau în iad, potrivit cu faptele pe care le-am săvârșit în viața noastră pământească (Matei 16, 27; 25, 31-46). De aceea, trebuie să ne îngrijim, cât trăim pe acest pământ, pentru un sfârșit creștinesc, ca să putem da răspuns bun la înfricoșătoarea judecată a lui Dumnezeu. Pentru aceasta trebuie să ne străduim să nu ne lăsăm prinși în laturile păcatului care bate la poarta inimii noastre sub forma gândului. Să ne silim să ne îndreptăm pașii cât mai des la scaunul de spovedanie pentru a lua iertarea păcatelor și dezlegarea pentru a ne împărtăși cu Prea Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Să nu îndrăznim să ne împărtășim cu dumnezeieștile Taine fără spovedanie și dezlegare de la preotul duhovnic, căci, în acest caz, ne împărtășim spre osânda veșnic", mai spune IPS Pimen Suceveanul.

Educația pentru sănătate, învățătură nesănătoasă

Acesta punctează, totodată, că este bucuros că tot mai multe mame vin cu copiii la Împărtășanie și consideră că mamele sunt datoare să facă acest lucru și după ce copiii lor merg la grădiniță și apoi la școală.

Înaltul ierarh continuă în Pastorala sa de Paște cu un mesaj special adresat părinților, profesorilor de religie și preoților, îndemnându-i să transmită copiilor gravitatea unor "învățături nesănătoase" pe care le primesc la școală. "Vedem că astăzi elevii în școală, pe lângă cunoștințele folositoare lor și societății, primesc și învățături nesănătoase pentru viața lor, la vârsta lor necoaptă, învățături cu titlul Educația pentru sănătate, educație care în realitate promovează, încurajează păcatul desfrânării, lucru care nu se întâmpla în școala niciunei altei religii necreștine. Ca urmare a acestei situații, părinții elevilor, profesorii care predau religia, preoții și fiecare dintre noi trebuie să arătăm copiilor gravitatea acestei educații. Suntem datori să ne rugăm și mai mult și cu toată inima pentru luminarea minții celor care împărtășesc școlarilor cunoștințele necesare pentru formarea lor sufletească, pentru demnitatea lor civică", mai afirmă IPS Pimen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel